Επένδυση 950 εκατ. ευρώ της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου

Επένδυση 950 εκατ. ευρώ της Hyundai στις κυψέλες καυσίμου

Δύο νέα εργοστάσια κυψελών καυσίμου σκοπεύει να χτίσει στην Κορέα η Hyundai, με στόχο να επιταχύνει την έλευση του υδρογόνου και να εξασφαλίσει την πρωτοκαθεδρία της στη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Τα εγκαίνια αυτών των εργοστασίων πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του Προέδρου της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in και του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού οικονομικών Hong Nam-ki. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή του Cheongna International City και αναμένεται να είναι έτοιμες για να περάσουν στη φάση της παραγωγής το δεύτερο εξάμηνο του 2023. 

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 950 εκατ. ευρώ. Τα δύο νέα εργοστάσια θα είναι σε θέση να παράγουν 100.000 μονάδες κυψελών καυσίμου ετησίως. Ενδεικτικά, η υπάρχουσα μονάδα της εταιρίας στο Chungju, που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2018, είναι δυναμικής μόλις 23.000 μονάδων ετησίως.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος και CEO της Hyundai Mobis, Sung Hwan Cho, «Παρά τις αβεβαιότητες, που προκύπτουν εν μέρει από τον COVID-19, αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη μεγάλης κλίμακας επένδυση για να εξασφαλίσουμε την κορυφαία θέση του ανταγωνισμού στη παγκόσμια βιομηχανία κυψελών καυσίμου. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε περισσότερο σε εγκαταστάσεις και θα ενισχύσουμε την ικανότητα R&D μας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου, επεκτείνοντας το οικοσύστημα».

h2

Οι περισσότερες μονάδες κυψελών καυσίμου προορίζονται προφανώς για χρήση σε αυτοκίνητα. Η εταιρία, ωστόσο, εξετάζει και άλλους τομείς στους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιείται το υδρογόνο για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Αναφορικά με τη Hyundai Mobis, είναι θυγατρική της ομώνυμης εταιρίας και θεωρείται ο έβδομος σε μέγεθος υποκατασκευαστής στον κλάδο του αυτοκινήτου, παγκοσμίως. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube