Hyundai και Kia ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πλατφόρμα SmartThings

Hyundai και Kia ετοιμάζονται να υποδεχτούν την πλατφόρμα SmartThings

Η Hyundai και η Kia ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Samsung και ενσωματώνουν την πλατφόρμα συνδεσιμότητας SmartThings στα αυτοκίνητά τους.

Hyundai and Kia SmartThings

Μέσα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα, οι ιδιοκτήτες των Hyundai και Kia θα μπορούν να ρυθμίζουν τις «έξυπνες» συσκευές της Samsung από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπηρεσίες για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia θα ενσωματωθούν οργανικά στην πλατφόρμα Internet of Things (ΙοΤ) της Samsung. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι οδηγοί θα είναι σε θέση να ελέγχουν εξ αποστάσεως, εύκολα και γρήγορα διάφορες οικιακές συσκευές μέσω φωνητικών εντολών ή μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου τους.

Η τεχνολογία SmartThings θα ενσωματωθεί στα μοντέλα των Hyundai και Kia μέσω over-the-air ενημερώσεων του συστήματος infotainment των μοντέλων

Hyundai Ioniq 5N

Κάπως έτσι, ενώ ο οδηγός είναι καθ`οδόν για το σπίτι του θα μπορεί να ενεργοποιήσει από το αυτοκίνητο το κλιματιστικό του σπιτιού, ώστε να το βρει ζεστό η δροσερό όταν επιστρέψει σε αυτό. Θα μπορεί επίσης να δώσει εντολή σε μία σκούπα ρομπότ να αναλάβει την καθαριότητα, όπως και να ανάψει ή να σβήσει τα φώτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα έχει αμφίδρομη λειτουργία. Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των Hyundai και Kia θα μπορούν να προενεργοποιήσουν τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μέσα από το σπίτι τους. Επίσης, η πλατφόρμα συνδεσιμότητας SmartThings IoT θα δώσει την ευχέρεια στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών να προσαρμόζουν τους χρόνους φόρτισης ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Οι κορεατικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μεριμνήσει προκειμένου η τεχνολογία αυτή να ενσωματωθεί μέσω over-the-air (ασύρματων) ενημερώσεων στα συστήματα ψυχαγωγίας των υπαρχόντων μοντέλων τους. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το νέο σύστημα και σε ποιες αγορές θα είναι σε πρώτη φάση διαθέσιμο.

Hyundai Santa Fe

Ο αντιπρόεδρος της Hyundai kαι του κέντρου ανάπτυξης Infotainment της Kia, Haeyoung Kwon, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας με τη Samsung παραδέχτηκε πως αυτή είναι μία ευκαιρία να γίνουν πιο βολικές και εύχρηστες σε διάφορους τομείς οι υπηρεσίες Car-to-Home και Home-to-Car.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube