Hyundai: Η φιλοσοφία των μοντέλων Ν [video]

Hyundai: Η φιλοσοφία των μοντέλων Ν [video]

Σε ένα χορταστικό video οκτώ λεπτών, η Hyundai αναλύει την ιστορία αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από την κορυφαία σειρά των μοντέλων Ν.

Οικοδεσπότης μας στη συγκεκριμένη παρουσίαση, ο Tyrone Johnson, διευθυντής Vehicle Development στο Hyundai Motor Europe Technical Center. Θα πρέπει μάλιστα να πούμε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με το πρώτο επεισόδιο από μία σειρά επτά μερών, υπό τον τίτλο «Hyundai N in Europe». Όσοι λοιπόν είσαστε φίλοι των σπορ προτάσεων της Hyundai, συντονιστείτε καθώς έχει συνέχεια…

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς από το εν λόγω video έχει να κάνει με το συμβολισμό που κρύβει η ονομασία «Ν». Ως γράμμα, παραπέμπει στο Namyang, το σπίτι του παγκόσμιου κέντρου R&D της Hyundai στην Κορέα, από το 1995. Ταυτόχρονα, παραπέμπει και στο Nürburgring, την καρδιά του ευρωπαϊκού κέντρου εξέλιξης. Όσο για τον τρόπο γραφής του, έχει επιλεγεί έτσι ώστε να θυμίζει chicane από κάποια πίστα. 

Σύμφωνα με τον Tyrone Johnson, ένας μηχανικός δεν σταματάει ποτέ, καθώς πάντοτε υπάρχει κάτι που από καλό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Σε μία τέτοια λογική βασίζεται και η φιλοσοφία πίσω από τα μοντέλα Ν της Hyundai. Και η προσοχή στη λεπτομέρεια ανταμείβεται, κρίνοντας από τις πωλήσεις του πρώτου μοντέλου της φίρμας, i30 N

Ένα ακόμα ενδιαφέρον σημείο στην όλη παρουσίαση έχει να κάνει με τον τρόπο που προσεγγίζουν αυτή τη σπορ φιλοσοφία. Η Hyundai δεν επιδιώκει να παρουσιάσει το πιο γρήγορο όχημα. Σε αντίθεση με άλλες εταιρίες που στοχεύουν στην απόλυτη απόδοση, εδώ ο στόχος είναι η οδηγική απόλαυση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αντί για RPM μετράνε το BPM (Beats per minute). Τους κτύπους της καρδιάς ενός οδηγού, κατά πόσο αυτός θα συγκινηθεί, οδηγώντας το αυτοκίνητο. 

Αρκετά όμως με την περιγραφή. Για να συλλέξετε όλη την πληροφορία, απευθείας από την πηγή, αρκεί να πατήσετε το play στο video που ακολουθεί. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube