Hublot MP-05 Sapphire “LaFerrari”: το ρολόι των €300.000

Hublot MP-05 Sapphire “LaFerrari”: το ρολόι των €300.000

Η Hublot παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του ρολογιού της που είναι εμπνευσμένο από το υβριδικό hypercar.

Οι κατασκευαστές υπεραυτοκινήτων –και ιδίως αυτοί που συμμετέχουν και σε αγώνες– έχουν από χρόνια συνεργασίες με κατασκευαστές ρολογιών υψηλής κλάσης.

Η Ferrari ήταν ένας από τους πρώτους και ο σημερινός της συνεργάτης είναι η ελβετική Hublot, που φημίζεται για τα πρωτοποριακά της δημιουργήματα (έχοντας φτιάξει και το MP-08 Antikythera Sunmoon [φωτ. κάτω] που ήταν εμπνευσμένο από τον αρχαίο μηχανισμό των Αντικυθήρων)



Το εμπνευσμένο από τη LaFerrari MP-05 είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2013, αλλά τώρα έχει βελτιωθεί και, όπως δείχνει η ονομασία του, έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του σάπφειρος (ζαφείρι).

Ειδικότερα, η κάσα είναι τώρα φτιαγμένη από κρύσταλλο ζαφείρι και αποτελείται από 7 κομμάτια που το καθένα τους έχει φρεζαριστεί από ένα ξεχωριστό κομμάτι ζαφείρι. Η διαδικασία παίρνει από μόνη της 600 ώρες!  
Πέρα από τα ζεφείρια, το MP-05 Sapphire αποτελείται από 637 ξεχωριστά εξαρτήματα (ρεκόρ για μηχανισμό) κι ένα κάθετα αναρτημένο τουρμπιγιόν. Κουρδίζεται με το χέρι, ή μάλλον με ένα ειδικό μικρό ηλεκτροδράπανο, και μπορεί να δουλέψει για 7 εβδομάδες πριν ξανακουρδιστεί.

Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι όμως ο τρόπος που δείχνει την ώρα. Δεν έχει τους συνηθισμένους δείκτες αλλά τέσσερις διάφανους κυλίνδρους που δείχνουν τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και το απόθεμα ενέργειας.

Το ΜΡ-05 Sapphire θα κατασκευαστεί σε μόλις 20 κομμάτια, οπότε σίγουρα θα είναι συλλεκτικό. Τιμές δεν ανακοινώθηκαν ακόμα, αλλά σας θυμίζουμε ότι το πρώτο ΜΡ-05 κόστιζε… 300.000 δολάρια!

Δείτε τώρα κι ένα video του παλιότερου μοντέλου MP-05 LaFerrari για να σχηματίσετε μια πληρέστερη εικόνα του… πού θα πάνε τα λεφτά σας:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube