Horacio Pagani: Επιμένει στους κινητήρες V12 και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για SUV

Horacio Pagani: Επιμένει στους κινητήρες V12 και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για SUV

Η Pagani θα χρησιμοποιεί θερμικά μοτέρ της Mercedes-AMG μέχρι και το 2026.

Ο Horacio Pagani, ιδρυτής και CEO της ομώνυμης ιταλικής εταιρείας δήλωσε στο Autocar πως τα υπεραυτοκίνητά τους θα κινούνται με θερμικό κινητήρα V12 της AMG μέχρι και το 2026.

Το νέο μοντέλο της Pagani που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2022, θα συνεχίσει την παράδοση των Zonda και Huayra: «Το επόμενο μοντέλο μας θα έχει παρόμοια φιλοσοφία. Θα έχει ένα παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, έναν V12 twin-turbo νέας γενιάς από την Mercedes-AMG. Ήδη διατηρούμε μια πολύ στενή σχέση με την Mercedes και ο νέος κινητήρας V12 θα ομολογκαριστεί μέχρι το 2026», δήλωσε το αφεντικό τη εταιρείας.

Pagani Huayra Roadster BC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Pagani Huayra Roadster BC

Παράλληλα, ο Horacio αποκάλυψε πως το Pagani BC Roadster που έκανε πρεμιέρα πριν λίγες εβδομάδες στο Pebble Beach ίσως δεν είναι το κύκνειο άσμα του Huayra: «Είναι προγραμματισμένο ως η τελευταία έκδοση παραγωγής του μοντέλου, όμως ακούω και τους συλλέκτες που ζητούν ένα one-off ή μια ακόμα έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα επεκτείνει λίγο ακόμα το χρόνο ζωής του Huayra.»

Η Pagani παράγει περίπου 40 αυτοκίνητα κάθε χρόνο στις εγκαταστάσεις της στο San Cesario Sul Panaro όμως από ότι φαίνεται εξετάζει το ενδεχόμενο για επέκταση της παραγωγής της. Η εταιρεία ήδη εξελίσσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο υπεραυτοκίνητο πάνω σε μια εξελιγμένη έκδοση της αρχιτεκτονικής του επερχόμενου C10. «Στην αρχή, οι πελάτες μας ήταν συνήθως συλλέκτες από την Ευρώπη με ηλικίες άνω των 50 ετών. Σήμερα, η μέση ηλικία των πελατών μας έχει μειωθεί σημαντικά και έχουμε πολλούς νεότερους αγοραστές από την Ασία αλλά και την Βόρεια Αμερική και το Silicon Valley.»

Horacio Pagani

Το ενδεχόμενο για ένα SUV με το σήμα της Pagani δεν φαίνεται να φοβίζει τον Horacio:

«Αν έπρεπε να σχεδιάσω ένα Pagani SUV, τότε η τιμή του θα ξεπερνούσε τα €3 εκατομμύρια ώστε να συμβαδίζει με τη σημερινή στρατηγική μας. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει αγορά για ένα τέτοιο προιόν, όμως δεν θα κάναμε κανένα συμβιβασμό. Αν υπάρχει έμβλημα Pagani σε ένα αυτοκίνητο, πρέπει να έχει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα. Όμως αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει πολλές φορές με συλλέκτες. Θα είχαμε πρόσβαση στην τεχνολογία της Mercedes-Benz που παράγει SUV και επειδή απολαμβάνουμε μια στενή συνεργασία μαζί της, θα μπορούσαμε υποθετικά να χρησιμοποιήσουμε τη μεγάλη πλατφόρμα της για SUV. Είναι κάτι που έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όμως το ταξίδι από την ιδέα στην πραγματικότητα για οτιδήποτε παρόμοιο είναι πολύ μακρύ.»

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube