Honda Integra Type R: Το καλύτερο προσθιοκίνητο ever; [video]

Honda Integra Type R: Το καλύτερο προσθιοκίνητο ever; [video]

Οι συνεργάτες μας του Autocar αυτό πιστεύουν, και το στηρίζουν οδηγώντας το Integra παράλληλα με το σημερινό Civic Type R.

Η Honda έχει μακρά παράδοση στα σπορ μοντέλα, κι ένα από τα πιο φημισμένα είναι το πρώτο Integra Type R, του 1995.

Ήταν το προσιτό «όπλο» της εποχής του, ένα ειδικά φτιαγμένο, μικρό κι ελαφρύ κουπέ, με έναν εξαιρετικά πολύστροφο κινητήρα 1,8 λίτρων που ήταν εφοδιασμένος με το θρυλικό σύστημα μεταβολής του χρονισμού και βυθίσματος των βαλβίδων, VTEC. To Integra ήταν και το πρώτο μοντέλο Type R της Honda που εισήχθη στην Ευρώπη.

Το Integra Type R , με τον κωδικό DC2 για τους ειδήμονες, θεωρείται ένα σύγχρονο κλασικό μοντέλο. Και δικαίως, αφού σε σχέση με το συνηθισμένο Integra, ήταν ελαφρωμένο κατά 40 kg, είχε ένα ραμμένο, πιο άκαμπτο πλαίσιο, ειδική, πιο σφιχτή ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και πενταμπούλονες (αντί τετραμπούλονες) ζάντες 15 ιντσών με λάστιχα επιδόσεων Bridgestone Potenza RE010.

O κινητήρας της ευρωπαϊκής έκδοσης ήταν ένας ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος 1.8 με διπλό εκκεντροφόρο και το σύστημα VTEC, που απέδιδε 190 PS και είχε κόκκινη γραμμή στις 8.400 rpm. To 5άρι κιβώτιο ήταν πιο σφιχτά κλιμακωμένο, με έναν λεβιέ-κόσμημα από τιτάνιο, και το διαφορικό ήταν μηχανικό μπλοκέ με πιο κοντή σχέση μετάδοσης. 

Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου δεν ξεπερνούσε τα 1.140 kg και οι επιδόσεις ήταν εκπληκτικές για την εποχή, με επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7” και τελική ταχύτητα 233 km/h. Εκεί που το Integra Type R διακρινόταν, όμως, δεν ήταν στην ευθεία, αλλά στις στροφές, όπου αποδείκνυε περίτρανα ότι τα αυτοκίνητα με μπροστινή κίνηση μπορούσαν να είναι γρήγορα, ακριβή και διασκεδαστικά.

Δείτε την ανάλυση του συναδέλφου Matt Prior στο video. Αξίζει, ακόμη κι αν δεν πιάσετε όλα τα αγγλικά.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube