To Honda e δεν θα βγει σε έκδοση Type-R

To Honda e δεν θα βγει σε έκδοση Type-R

Δεν θα δούμε ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτρικού Honda.

Η Honda δεν σκοπεύει να παρουσιάσει μια έκδοση επιδόσεων Type-R του ηλεκτρικού e όπως αποκάλυψε στο Autocar ο Koehi Hitomi, υπεύθυνος εξέλιξης του μοντέλου.

«Μια έκδοση επιδόσεων όπως οι εκδόσεις Type R άλλων μοντέλων μας δεν πιστεύω πως είναι ο σωστός δρόμος για το e. Για κάποιες κατηγορίες μπορεί να είναι η σωστή επιλογή καθώς οι εκδόσεις Type R είναι ο τρόπος με τον οποίο η Honda εκφράζεται ως μια σπορ εταιρεία. Όμως με το Honda e θέλουμε να προσφέρουμε μια νέα κατηγορία αξιών για τους πελάτες μας.»

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εξέλιξης, αντί για τις επιδόσεις, μια ακριβότερη έκδοση του e θα έδινε έμφαση σε στοιχεία όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και γενικότερα η τεχνολογία αλληλεπίδρασης με το χρήστη.

Honda e

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Το ηλεκτρικό Honda e στην έκδοση παραγωγής

Να θυμίσουμε πως το Honda e θα διατίθεται με δύο διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες: έναν ισχύος 100 kW (136 PS) κι έναν με 113 kW (154 PS). Παρά το μέγεθός του, το μοντέλο θεωρείται ως halo car για την ιαπωνική εταιρεία και τοποθετείται στην αγορά ως premium προιόν με έμφαση στην υψηλή τεχνολογία (φωνητικές εντολές, ψηφιακό κλειδί, χειρισμός κλιματισμού μέσω smartphone, κάμερες αντί για καθρέφτες κτλ).

Η εμπορική πορεία του Honda e θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2020 σε επιλεγμένες αγορές της Ευρώπης.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube