Το Honda Civic Type R σπάει ένα ακόμα ρεκόρ λίγο πριν βγει στη... σύνταξη [video]

Το Honda Civic Type R σπάει ένα ακόμα ρεκόρ λίγο πριν βγει στη... σύνταξη [video]

Λίγο πριν την παρουσίαση του νέου Honda Civic Type R το απερχόμενο μοντέλο μπαίνει στην πίστα και σπάει ένα ακόμα ρεκόρ!

Η Honda ετοιμάζει ήδη το Civic Type R επόμενης γενιάς, αλλά το τρέχον μοντέλο εξακολουθεί να γράφει κορυφαίους χρόνους, αποδεικνύοντας πως το αγωνιστικό του DNA παραμένει «ενεργό».

Κάπως έτσι, ένα Type R μπήκε στην πίστα Bend της Αυστραλίας και με οδηγό τον Tony D'Alberto έγραψε χρόνο 2:13.251, σπάζοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 από το ίδιο μοντέλο κατά ένα περίπου δευτερόλεπτο, στην πίστα των 4,95 km.

type r

Στη συνέχεια ο ίδιος οδηγός οδήγησε ένα Type R Limited Edition, έκδοση πιο ελαφριά από το αυτοκίνητο παραγωγής, με πιο αγωνιστικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης και ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2. Και κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 2:12.260, χρόνος που είναι επίσης ρεκόρ πίστας για το συγκεκριμένο μοντέλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To νέο Civic Type-R στη Suzuka [video]

Το απερχόμενο Civic Type R έχει στο ενεργητικό του αρκετά ρεκόρ για προσθιοκίνητα οχήματα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Κατάφερε γρήγορους γύρους στις πίστες Hungaroring, Estoril, Silverstone, Spa-Francorchamps και Magny-Cours.

Η Limited Edition με τη σειρά της κέρδισε το Renault Megane RS Trophy-R στη Suzuka. Ωστόσο, το Renault πήρε το αίμα του πίσω στο Nürburgring.

hondatyper

Η νέα γενιά του Type R αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα το 2022 και οι πληροφορίες λένε πως η Honda θα επιμείνει στην επιλογή του δίλιτρου τούρμπο με την ισχύ να φτάνει τους 310 PS και βέβαια θα είναι και αυτό προσθιοκίνητο. 

Έως τότε δείτε το βίντεο από την πίστα Bend της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube