Herbert Diess: H Cupra θα ξεπεράσει την Alfa Romeo!

Herbert Diess: H Cupra θα ξεπεράσει την Alfa Romeo!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Volkswagen αποφάσισε να πετάξει το γάντι στους Ιταλούς, σίγουρος για την ανωτερότητα των μοντέλων της νέας θυγατρικής της SEAT.

Εχθές ήταν μία μεγάλη ημέρα για τον όμιλο Volkswagen, καθώς αποκάλυψε το νέο στρατηγικό του πρόγραμμα, που ακούει στο όνομα «New Auto». Αυτό αποτυπώνει ουσιαστικά το μέλλον του αυτοκινήτου, μέσω της ηλεκτροκίνησης και των σύγχρονων υπηρεσιών. Κάτι όμως που πέρασε στα ψιλά, ήταν μία αναφορά του Διευθύνοντα Συμβούλου του ομίλου, Herbert Diess, για την Cupra. 

Σύμφωνα με το λόγο του, που ανέβηκε ακολούθως στο Linkedin, η Cupra είναι μία εταιρία με αυτοκίνητα που δημιουργούν έντονα συναισθήματα, ενώ υποστηρίζονται από τις σύγχρονες τεχνολογίες της Volkswagen. Ήδη ξεπερνά σε πωλήσεις την Alfa Romeo και σύντομα θα βρεθεί ακόμα πιο μπροστά, τόσο σε θέματα ποιότητας, όσο και ποσότητας, από εμπορικής απόψεως.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές στο παρελθόν μία εταιρία έχει στοχοποιήσει μία άλλη, είτε λόγω κόντρας, είτε γιατί έτσι θεωρεί πως έχει κάτι να κερδίσει. Ας μην ξεχνάμε μάλιστα πως στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που η Volkswagen παραδέχτηκε ανοικτά πως με χαρά θα αγόραζε την Alfa Romeo από τον όμιλο Fiat. Αυτό όμως οι Ιταλοί δεν το επέτρεψαν ποτέ, ούτε και ήθελαν να το ακούσουν. Έτσι φαίνεται πως με τα πολλά οι Γερμανοί αποφάσισαν να ποντάρουν σε ένα νέο, δικό τους άλογο.

Εσείς, τι πιστεύετε; Υπάρχει περίπτωση η Cupra να αποτελέσει την επόμενη Alfa Romeo; Θα φουντώσει μία τέτοια κόντρα μέσα στα επόμενα χρόνια ή οι Ιταλοί βρίσκονται πολύ ψηλά για να τους αγγίξει μία θυγατρική με δυσανάλογη ιστορική πορεία;
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube