Helmut Marko: Ο Lauda έχει δρόμο ακόμη μέχρι να επιστρέψει στις πίστες

Helmut Marko: Ο Lauda έχει δρόμο ακόμη μέχρι να επιστρέψει στις πίστες

Παρά την αρχική του επιθυμία ο Αυστριακός δεν είναι σε θέση να είναι παρών στον πρώτο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλ

O Niki Lauda είναι απίθανο να επιστρέψει στα paddock της Formula 1 στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στην Αυστραλία, δήλωσε πρόσφατα ο στενός του φίλος Helmut Marko, τονίζοντας πως ο Αυστριακός έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του μέχρι να ανακάμψει πλήρως.

Και αυτό διότι ενώ μετά την μεταμόσχευση πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη όλα πήγαιναν καλά, η υγεία του επιβαρύνθηκε από μια ίωση που τον προσέβαλε και ανάγκασε τους γιατρούς να τον βάλουν και πάλι  προληπτικά στην εντατική στο νοσοκομείο της Βιέννης. Μιλάω μαζί του καθημερινά, είπε, και όταν δεν είμαι στη Βιέννη, είναι εκεί ο αδελφός μου ο Lucas. Πάντα ένας από εμάς είναι κοντά του.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του Lauda έχει αποδυναμωθεί αισθητά εξαιτίας της μακροχρόνιας παραμονής του στο νοσοκομείο και εξαιτίας αυτού παραμένει αδύναμος. Έτσι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήθελε να είναι παρών στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία, δεν προβλέπεται αυτό να γίνει πριν τον αγώνα στο Abu Dhabi.

Χρειάζεται να κάνουμε και εμείς και αυτός υπομονή δήλωσε ο Marko στο RTL. Ωστόσο, συμπλήρωσε, θα υποστηρίζει την ομάδα του από απόσταση και θα είναι σαν να βρίσκεται εκεί. Αλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Lauda είχε δηλώσει παλαιότερα, στη διάρκεια της νοσηλείας του μετά την μεταμόσχευση δεν έχασε κάνεναν αγώνα, τους παρακολουθούσε όλους από την τηλεόραση και ήταν και σε συνεχή επικοινωνία με την ομάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του Lauda, o γιος του Matthias είχε δηλώσει πρόσφατα στην Gazzetta dello Sport πως ο πατέρας του πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές μετά την επέμβαση, όμως έχει ισχυρό χαρακτήρα και αγωνίζεται για την πλήρη αποκατάστασή του. Η τελευταία περιλαμβάνει και ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας που θα τον βοηθήσει να ανακτήσεις πλήρως τις δυνάμεις του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube