Hagwalah, το αραβικό ντριφτ στους δρόμους συνεχίζεται [video]

Hagwalah, το αραβικό ντριφτ στους δρόμους συνεχίζεται [video]

Μπορεί να απαγορεύτηκε με νόμο το 2014, όμως οι Σαουδάραβες εξακολουθούν να ντριφτάρουν μέσα στην κίνηση – και μάλιστα δυο-δυο.

Έχουν περάσει πολύ πάνω από 10 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε το φαινόμενο του “arab drifting” ή “hagwalah”, στους δημόσιους δρόμους της Σαουδικής Αραβίας. Παρότι όμως χαρακτηρίστηκε εγκληματική πράξη πριν δύο χρόνια, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά γίνεται πλέον και σε χορογραφία ζευγαριών αυτοκινήτων.

Η δια νόμου απαγόρευση αυτής της κακόγουστης επίδειξης έγινε μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων, που εύκολα καταλαβαίνει κανείς γιατί συνέβησαν αν δει το video που ακολουθεί.

Την πρώτη φορά που θα συλληφθεί κάποιος να κάνει hagwalah τιμωρείται με πρόστιμο. Αν επαναλάβει το αδίκημα, του κατάσχουν το αυτοκίνητο για 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Σε βαριές περιπτώσεις επιβάλλεται φυλάκιση έως και ενός χρόνου. Το 2012, ένας μεσήλικας ντρίφτερ με το ψευδώνυμο Mutannish (αυτός που αδιαφορεί) καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό αφού είχε προκαλέσει ατύχημα με δύο νεκρούς.

Η απαγόρευση έχει μειώσει τη συχνότητα του φαινομένου, αλλά αρκετοί νεαροί Σαυδάραβες επιμένουν αφού ο περιορισμένος τρόπος ζωής στη χώρα δεν τους αφήνει πολλά περιθώρια για διασκέδαση.

Η αστυνομία συνήθως επεμβαίνει γρήγορα όταν λάβει σήμα για hagwalah, όμως οι ντρίφτερς βάζουν τσιλιαδόρους, επικοινωνούν μεταξύ τους με τα κινητά και έχουν ήδη εξαφανιστεί μέσα στην κυκλοφορία όταν φτάσουν τα περιπολικά.

Αρχικά το arab drifting γινόταν «κλασικά» με supercars και δυνατά πισωκίνητα, όμως εκλαϊκεύτηκε και τώρα γίνεται με προσθιοκίνητα σεντάν, ιδιόκτητα, νοικιάρικα ή και κλεμμένα…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube