H VW κόβει 7.000 θέσεις εργασίας

H VW κόβει 7.000 θέσεις εργασίας

Στόχος η αύξηση του περιθωρίου κερδοφορίας στο 6% - Όχι στις απολύσεις, ναι στην πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο όμιλος Volkswagen δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό με έως και 7.000 υπαλλήλους, θα αυξήσει την παραγωγικότητα και θα κάνει ετήσια εξοικονόμηση αξίας € 5,9 δισ. μέχρι το 2023, σε προσπάθεια αύξησης του λειτουργικού περιθωρίου κερδών στο 6% του brand VW.

Η VW απέκλεισε τη λύση των απολύσεων μέχρι το 2025 και προσανατολίζεται σε αυτήν των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που θα βοηθήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει το εργατικό δυναμικό από 5.000 έως και 7.000 θέσεων.

«Τα μέτρα από το πρόγραμμα βελτίωσης των κερδών θα επιτρέψουν στο εμπορικό μας σήμα να επιτύχει ανταγωνιστικό επίπεδο απόδοσης 6% το 2022», ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ο Arno Antlitz, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας Volkswagen.

Το περυσινό περιθώριο της VW υποχώρησε στο 3,8%, από 4,2% το 2017, δήλωσε η εταιρεία. Σαν βασικό αίτιο αξιολογήθηκε η μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης αυτοκινήτων στους πελάτες αλλά και μια πτώση πωλήσεων εξαιτίας της προσπάθειας της εταιρείας να εναρμονιστεί με τις νόρμες του νέου κύκλου δοκιμών εκπομπών WLTP στην Ευρώπη, αλλά και οι τεράστιες επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube