H Volvo κατοχυρώνει το διακριτικό «Β» που παραπέμπει στο Battery (;)

H Volvo κατοχυρώνει το διακριτικό «Β» που παραπέμπει στο Battery (;)

Είναι αυτό το όνομα των νέων ηλεκτροκίνητων μοντέλων της εταιρείας;

Η Volvo προχώρησε σε μια κίνηση που πυροδότησε σενάρια για το ηλεκτροκίνητο μέλλον της εταιρείας. Κατοχύρωσε τα ονόματα XC60 B4 AWD και XC60 B5 AWD και όλοι ψάχνουν να βρουν τι ακριβώς σηματοδοτεί το γράμμα «Β». Επί του παρόντος, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά τις ντίζελ εκδόσεις των μοντέλων της με τα διακριτικά D4, D5, D6 κτλ και τις βενζινοκίνητες εκδόσεις με τα διακριτικά Τ5, Τ6, κ.τ.λ.

Το παρελθόν το γράμμα «Β» συμβόλιζε τις βενζινοκίνητες εκδόσεις, αφού στα σουηδικά η βενζίνη λέγεται Benzin. Για παράδειγμα οι παλαιότεροι θυμούνται πολύ καλά το Volvo B4B του 1944, ενώ από το 1961 έως το 1974 το διακριτικό Β18 βρισκόταν σε κάθε Volvo που πήγαινε στις ΗΠΑ.

Το 2010 όμως η Volvo αντικατέστησε το γράμμα «Β» στις βενζινοκίνητες εκδόσεις της με το γράμμα «Τ». Τώρα, εμφανίζεται και πάλι το «Β». Με δεδομένη την εκπεφρασμένη βούληση της Volvo για στροφή στην ηλεκτροκίνηση, όλες οι ερμηνείες συντείνουν στο γεγονός ότι το «Β» παραπέμπει στη λέξη «Βattery».

Mάλιστα, αν οι φήμες για την αυτονομία που έχει πετύχει η Polestar αληθεύουν, τότε ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο XC60 θα μπορούσε να πετύχει αυτονομία πάνω από 550 km, γεγονός που θα το τοποθετούσε μακράν εμπρός από τον ανταγωνισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube