H Tata διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της Jaguar Land Rover στην PSA

H Tata διαψεύδει τα σενάρια πώλησης της Jaguar Land Rover στην PSA

Η JLR ωστόσο πρέπει μέσα στους επόμενους 14 μήνες να έχει εξασφαλίσει ρευστότητα $ 1 δις.

Σε μια κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που είδαν τη δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες για πώληση της Jaguar Land Rover στον όμιλο PSA προχώρησε η Tata, σημειώνοντας πως «η πολιτική μας είναι να μην σχολιάζουμε δημοσιεύματα του Τύπου, όμως αυτές οι φήμες δεν έχουν καμία δόση αλήθειας».
Την ίδια στιγμή σε διάψευση προχώρησε και ο όμιλος PSA που μέσω εκπροσώπου του δήλωσε πως «δεν βιαζόμαστε να προχωρήσουμε σε κάποια εξαγορά. Έχουμε χτίσει μια ταμειακή ροή που μας εξασφαλίζει το μέλλον μας. Ωστόσο, αν υπάρξει κάποια ευκαιρία όπως με την Opel-Vauxhall, θα το εξετάσουμε».

Σε παλαιότερο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται πάντως πως ο CEO της PSA, Carlos Tavares, επιδιώκει μια συμφωνία που θα επεκτείνει το αποτύπωμα της εταιρείας  εκτός Ευρώπης. Η Fiat Chrysler Automobiles είναι ελκυστική για τον όμιλο PSA για να «πατήσει πόδι» στις ΗΠΑ δεδομένη της εκεί καλής πορείας της Jeep, αλλά ο Tavares θεωρεί επίσης την General Motors ως καλή ιδέα και την Jaguar Land Rover ως πιθανότητα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Να σημειώσουμε πως η JLR έχει πληγεί από την πτώση των πωλήσεων στην Κίνα, την ώρα που η ανησυχία σε σχέση με το Brexit επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την κατάστασή της.

Η Jaguar Land Rover πρέπει να συγκεντρώσει $ 1 δις μέσα στους επόμενους 14 μήνες που αφορά ποσό ομολόγων που λήγουν, ενώ χρειάζεται επίσης ρευστότητα για να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα επενδύσεων για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube