H Subaru θέλει να κάνει ρεκόρ στο Ring με το πρωτότυπο STI E-RA

H Subaru θέλει να κάνει ρεκόρ στο Ring με το πρωτότυπο STI E-RA

Στόχος της να πετύχει χρόνο κάτω από το 6:43.30 της Porsche GT2 RS. 

Η Subaru παρουσίασε στο σαλόνι του Τόκιο το πρωτότυπο STI E-RA. Το εντυπωσιακό concept car κινείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) οι οποίοι δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Yamaha και αποδίδουν συνολικά 800 kW ή αλλιώς 1.088 ίππους. Η μπαταρία που καλείται να δώσει «ζωή» στα εν λόγω μοτέρ είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60kWh. 

H Subaru έχει φροντίσει να εξοπλίσει το πρωτότυπο μοντέλο της και με ένα προηγμένο σύστημα torque vectoring, το οποίο χρησιμοποιεί πλήθος αισθητήρων ώστε να μεταφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες για την ταχύτητα των τροχών, τη γωνία του τιμονιού, τις δυνάμεις «G» που ασκούνται κ.α., ώστε η συμπεριφορά του μοντέλου στην πίστα να είναι ατόφια... σπορ.

Τώρα η Subaru θέλει να σπάσει το ρεκόρ στο Ring με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, και να γράψει χρόνο κάτω από 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Με άλλα λόγια θέλει να χτυπήσει το χρόνο της Porsche GT2 RS που έγραψε 6:43.30 τον περασμένο Ιούνιο στην «πράσινη κόλαση». Ωστόσο ακόμη και αν τα καταφέρει θα έχει πολύ ακόμη δρόμο να διανύσει καθώς υπάρχει ο απόλυτος χρόνος του VW ID.R των 6:05.33 που σημειώθηκε το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube