Subaru: Το πρωτότυπο STI E-RA δείχνει το δρόμο...

Subaru: Το πρωτότυπο STI E-RA δείχνει το δρόμο...

Η Subaru παρουσίασε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο, το πρωτότυπο STI E-RA, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από το πως οραματίζεται το αγωνιστικό της μέλλον.

Το πρωτότυπο STI E-RA της Subaru, μαγνήτισε τα βλέμματα του κοινού στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Όχι μόνο για την εντυπωσιακή του εμφάνιση, που παραπέμπει σε καθαρόαιμο πίστας αλλά κυρίως, για το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Σκοπός του συγκεκριμένου πρωτότυπου μοντέλου είναι να εμβαθύνει στις νέες τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θέλουν τα αγωνιστικά μοντέλα, να προσφέρουν μεν υψηλές επιδόσεις αλλά με μηδενικούς δε ρύπους...

Subaru

Για την κίνηση λοιπόν του εντυπωσιακού concept car της Subaru, φροντίζουν τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε τροχό) οι οποίοι δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τη Yamaha και αποδίδουν συνολικά 800 kW ή αλλιώς 1.088 ίππους. Η μπαταρία που καλείται να δώσει «ζωή» στα εν λόγω μοτέρ είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 60kWh.

Η Subaru, φρόντισε όμως να εξοπλίσει το πρωτότυπο μοντέλο της και με ένα προηγμένο σύστημα torque vectoring, το οποίο χρησιμοποιεί πλήθος αισθητήρων ώστε να μεταφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες για την ταχύτητα των τροχών, τη γωνία του τιμονιού, τις δυνάμεις «G» που ασκούνται κ.α., ώστε η συμπεριφορά του μοντέλου στην πίστα να είναι ατόφια... σπορ.

Subaru

Στόχος των Ιαπώνων είναι το STI E-RA να συμμετάσχει στο μελλοντικό πρωτάθλημα της FIA «E-GT». Μέχρι όμως να έρθει αυτή η ώρα θα το δούμε «live» στην πίστα του Nurburgring το 2023, με τη Subaru να επιθυμεί ένα γύρο πίστας κάτω από 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα...  

Subaru

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube