H Subaru λέει αντίο στο STI και καλοσωρίζει το STe

H Subaru λέει αντίο στο STI και καλοσωρίζει το STe

Όλα δείχνουν ότι η Subaru θα αποχαιρετήσει την ιστορική επιγραφή STI, η οποία θα εξηλεκτριστεί και θα μετονομαστεί σε STe.

Από το ντεμπούτο του το 1988, το όνομα STI έχει λατρευτεί από εκατομμύρια petrolheads ξυπνώντας στο άκουσμα του, ήχους από μπόξερ κινητήρες και ατέλειωτες στιγμές τετρακίνητης απόλαυσης.

Με τον εξηλεκτρισμό όμως να έχει επιβεβαιώσει πλέον την κυριαρχία του, όλα δείχνουν ότι το εμβληματικό όνομα της Subaru θα δώσει τη σκυτάλη του στη νέα ονομασία STe.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τύπου, η ιαπωνική μάρκα έκανε αίτηση καταχώρησης του ονόματος STe στην αρμόδια υπηρεσία της Γερμανίας.

Subaru STI

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστο εάν το όνομα θα χρησιμοποιηθεί σε υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο αλλά σίγουρα θα δώσει το εισιτήριο επιστροφής των σπορ μοντέλων της Subaru στη Γηραιά Ήπειρο.

Θυμίζουμε ότι η παρουσία του WRX STI τερματίστηκε αθόρυβα, κάποια στιγμή στα μέσα του 2018 και η Subaru έχει ήδη δηλώσει ότι «εξερευνά τις προοπτικές για το επόμενης γενιάς WRX STI, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτροκίνησης».

Subaru STI

Επίσης, η ιαπωνική φίρμα έχει ξεκαθαρίσει ότι «ένας νέας γενιάς κινητήρας εσωτερικής καύσης WRX STI δεν πρόκειται να παραχθεί με βάση τη νέα πλατφόρμα WRX».

Πάντως, χωρίς αμφιβολία, η δοκιμασία της Subaru να μεταφέρει τα καθαρόαιμα χαρακτηριστικά μιας STI κατασκευής στην εξηλεκτρισμένη εποχή θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube