H Škoda κατασκευάζει in-house τις καλωδιώσεις για τα μοντέλα της

H Škoda κατασκευάζει in-house τις καλωδιώσεις για τα μοντέλα της

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί προβλήματα στον εφοδιασμό των εργοστασίων με καλώδια, αναγκάζοντας τη Škoda να ξεκινήσει την παραγωγή τους σε δικές της μονάδες στην Τσεχία.

Ύστερα από την έλλειψη σε μικροτσιπ, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να βρουν λύσεις και στα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η προμήθεια καλωδίων είναι ένα από τα βασικότερα εξαρτήματα που παράγονται εκεί, με εταιρείες όπως η Škoda , το VW Group, η BMW και η Mercedes-Benz να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με την παραγωγή των οχημάτων τους.

Για να αντεπεξέλθει η Škoda στις κατασκευαστικές απαιτήσεις της, εξασφαλίζει πρόσθετες παραγωγικές δυνατότητες στο Μαρόκο και στη Ρουμανία.

Θέλοντας να βρει λύση σε αυτό το θέμα, η Škoda ξεκίνησε διαδικασίες κατασκευής καλωδίων και καλωδιώσεων στις δικές της μονάδες στην Τσεχία. Συγκεκριμένα στη μονάδα Μladá Bolesvav της Πράγας, η Škoda με την αρωγή της τσεχικής εταιρείας κατασκευής καλωδίων PEMK Kabeltechnik έχει ενσωματώσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχει κατασκευάσει ειδικές αίθουσες παραγωγής καλωδίων.

Škoda cable harnesses

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Μαρόκο επενδύει στις καλωδιώσεις αυτοκινήτων

Την εκπαίδευση των τμημάτων έχουν αναλάβει 35 γυναίκες από το εργοστάσιο της PEKM Kabeltechnik στην Ουκρανία, με την παραγωγή να ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες και να αφορά στα μοντέλα Octavia, Kodiaq, Karoq και Superb της τσεχικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Καθυστερεί το Volkswagen ID.5 από έλλειψη καλωδιώσεων

Στα σχέδια της Škoda είναι επίσης η κατασκευή καλωδίων υψηλής τάσης που απαιτούνται για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων τα οποία θα κατασκευάζονται στη Ρουμανία από τα τέλη Ιουνίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube