H Škoda βάζει τέλος στην έκδοση Combi του Fabia

H Škoda βάζει τέλος στην έκδοση Combi του Fabia

Το Škoda Fabia Combi δεν θα συνεχίσει την εμπορική του καριέρα, εξαιτίας των επερχόμενων αυστηρότερων κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο CEO της Skoda, Τhomas Schaefer, είχε δηλώσει πως η νέα γενιά του Fabia θα συνεχίσει να έχει έκδοση Combi. Νωρίτερα φέτος, η τσεχική εταιρία ήρθε αρχικά να επιβεβαιώσει τα λόγια του CEO της, αλλά νεότερες πληροφορίες θέλουν τη μοίρα του Fabia Combi να αλλάζει.

Εκπρόσωπος της Škoda δήλωσε στο βρετανικό Autocar ότι η μακρύτερη έκδοση του Fabia δεν θα συνεχιστεί, καθώς η εταιρία πρέπει να είναι έτοιμη για τους αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων που θα τεθούν σε ισχύ από το 2025 και τους κινητήρες με στάνταρ Euro 7.

Fabia Coombi

Με την απόσυρση του το Fabia Combi φαίνεται πως παίρνει μαζί του και την κατηγορία των στέισον σουπερμίνι. Για τους οπαδούς της Škoda που αναζητούν λίγο περισσότερους χώρους από το σουπερμίνι της μάρκας υπάρχει και το Scala, το οποίο προσφέρει πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα 467 lt.

Η Škoda έχει υποσχεθεί στους αγοραστές της ότι στην γκάμα της θα συμπεριληφθούν τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Και τα τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα θα είναι μικρότερα και φθηνότερα από το SUV Enyaq iV. Ο κατασκευαστής από την Τσεχία εκτιμά ότι το 70% των μοντέλων του θα έχουν μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube