H Porsche του Diego Maradona... στο «σφυρί»

H Porsche του Diego Maradona... στο «σφυρί»

Η Porsche 911 (964) του «θεού» του ποδοσφαίρου, Diego Armando Maradona, βγαίνει στο σφυρί! Όσοι πιστοί και... με γεμάτο πορτοφόλι, σπεύσατε!

Οι απανταχού fans των κλασικών οχημάτων και συνάμα λάτρεις του ποδοσφαίρου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται τυχεροί! Γιατί; Διότι, η Porsche 911 Carrera 2 (Type 964) Convertible Works Turbo του «θεού» του ποδοσφαίρου, Diego Armando Maradona, θα δημοπρατηθεί αρχές Μαρτίου στο Παρίσι (Les Grandes Marques du Monde)! Βέβαια, για να γίνει δική σας, έχετε έτοιμα κοντά στα 200.000 ευρώ, καθώς τόσο υπολογίζουν οι εκτιμητές ότι θα πωληθεί το όχημα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Diego Maradona: Τα αυτοκίνητα που σημάδεψαν τη ζωή του «Θεού» της μπάλας!

porsche 1

Η εν λόγω Porsche αποκτήθηκε από τον Diego την εποχή που μετακόμισε στην Ισπανία (Seville) προκειμένου να «ξεφύγει» από την ιταλική Μαφία που τον καταδίωκε. Πρόκειται για ένα από τα 1.200 συνολικά οχήματα που κατασκευάστηκαν με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποκτήθηκε του «κουτιού» από το Maradona.

Κάτω από το καπό της, η συλλεκτική Carrera, κρύβει έναν αερόψυκτο flat six turbo κινητήρα 3,6 lt. Φημολογείται μάλιστα πως ο Diego λάτρευε το εν λόγω όχημα και κάθε βράδυ σχεδόν έβγαινε στους δρόμους της ισπανικής πόλης και οδηγούσε... στα όρια. Μάλιστα η Αστυνομία είχε σταματήσει το Maradona για έλεγχο καθώς κινούνταν με ταχύτητες άνω των 200 km/h. 

porsche 2

Φεύγοντας ωστόσο κακήν κακώς από την Ισπανία, ο Diego δεν πήρε τίποτα μαζί του και αποχωρίστηκε και την αγαπημένη του Porsche, η οποία αποκτήθηκε από έναν επιχειρηματία που ζούσε στη Majorca.

Έκτοτε, πέρασε και από τα χέρια διαφόρων ακόμα ιδιοκτητών, με τον τελευταίο να την έχει στην κατοχή του από 2016. Με 120.000 km στο οδόμετρο, αλλά σύμφωνα με τον οίκο Bonhams σε άριστη κατάσταση, η θρυλική Porsche των ‘90s και δη του Diego, είναι βέβαιο πως θα προσελκύσει πλήθος συλλεκτών που θα θελήσουν να την κάνουν δική τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube