H Peugeot βάζει στην... πρίζα τις μετακινήσεις στο Rolland Garros 2021

H Peugeot βάζει στην... πρίζα τις μετακινήσεις στο Rolland Garros 2021

Με ένα στόλο 162 αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid οχημάτων, η Peugeot μηδενίζει τις εκπομπές ρύπων στο φετινό Rolland Garros. 

Η Peugeot αναλαμβάνει για 38η χρονιά τις μετακινήσεις των παικτών, των VIPs και των οργανωτών του Rolland Garros, διαθέτοντας ένα στόλο αποτελούμενο από ηλεκτρικά οχήματα.

Τα δύο τρίτα του στόλου των 162 αυτοκινήτων της Peugeot που θα παρασχεθούν για τις ανάγκες των μετακινήσεων του Roland Garros, θα είναι επαναφορτιζόμενα υβριδικά και τα υπόλοιπα θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, επιτυγχάνοντας ένα εξαιρετικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα: ο μέσος όρος των εκπομπών του CO2 ανά αυτοκίνητο, βρίσκεται μόλις στα 22,7 gr/km, τιμή που είναι 7,5 φορές χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2019.

rolland

Η θεαματική αυτή μείωση των εκπομπών αποδεικνύει την μεγάλη επιθυμία της Peugeot να συμβάλλει ουσιαστικά στην προστασία της ποιότητας του αέρα στην περιοχή του Porte d’Auteuil. Επιδεικνύει επίσης και την πλούσια γκάμα της Peugeot σε ό,τι αφορά τα φιλικά προς το περιβάλλον μοντέλα με τις χαμηλές εκπομπές του CO2.

Το Grand Slam του Παρισιού θα δώσει επίσης και μία ευκαιρία στην Peugeot να παρουσιάσει στις κάμερες και σε ένα κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, τη νέα της εταιρική ταυτότητα που χαρακτηρίζεται από το ανασχεδιασμένο σήμα, αλλά και το νέο τεχνολογικό της επίτευγμα, το 508 Peugeot Sport Engineered. Όσον αφορά τώρα τον Novak Djokovic, το Νο1 στο παγκόσμιο τένις και πρεσβευτή της Peugeot, αυτός θα φορά το όνομα της μάρκας στο μπλουζάκι του.

garros

Η γκάμα των 100% ηλεκτρικών οχημάτων του στόλου που παραχωρούμε στην οργάνωση του Roland-Garros αποδεικνύει το κοινό μας ενδιαφέρον για μία ισχυρή επένδυση στην ενεργειακή μετάβαση, δηλώνει η Linda Jackson, Managing Director της μάρκας Peugeot. Μέσα σε δύο χρόνια, η Peugeot προχώρησε σε μία θεαματική επιτάχυνση της παρουσίασης οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς, το 70% των μοντέλων της γκάμας μας θα είναι εξηλεκτρισμένα. Και μέχρι το 2025, ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων μας θα είναι εξηλεκτρισμένη.

Ο στόλος των 162 οχημάτων που διατίθενται για τη μεταφορά παικτών, των VIP και των οργανωτών, αποτελείται από 6 ηλεκτρικά μοντέλα από τη γκάμα της εταιρείας και αυτά είναι το νέο 508 Sport Engineered, το 508 Hybrid, τo 3008 GT Hybrid 225 e-EAT8 το e-2008 και τα Peugeot e-TRAVELLER και e-EXPERT.

[Πηγή: Peugeot]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube