H Pagani πάει κόντρα στο «ρεύμα»

H Pagani πάει κόντρα στο «ρεύμα»

Η Pagani αρνείται να εξηλεκτριστεί καθώς ο Horacio Pagani πιστεύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι υπέρβαρα, δεν έχουν συναίσθημα και το μεγαλύτερο ποσοστό την ενέργειας που χρησιμοποιούν δεν έχει παραχθεί με βιώσιμο τρόπο.

https://www.drive.gr/tags/tesla

Έπειτα από έρευνα τεσσάρων ετών, η Pagani αποφάσισε να αφήσει τα σχέδια της για ηλεκτρικό μοντέλο και να μείνει πιστή στην παράδοση της κατασκευάζοντας μόνο σούπερκαρς με μελωδικούς V12 κινητήρες.

Μιλώντας στο Autocar κατά τη διάρκεια του Milano Monza Motor Show, ο Horacio Pagani ανέφερε ότι το 2018 δημιούργησε μια ομάδα αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας όμως, η Pagani δεν βρήκε το απαραίτητο ενδιαφέρον από τους πελάτες της για ένα ηλεκτρικό hypercar.

«Μέχρι στιγμής, το 90% της ενέργειας για τα ηλεκτρικά δεν παράγεται με βιώσιμο τρόπο, είναι ανόητο να θεωρούμε ότι τόσα λίγα σούπερκαρς με θερμικό μοτέρ που δεν χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους ιδιοκτήτες τους, βλάπτουν το περιβάλλον», δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Pagani.

Pagani

Επιπλέον, oι έρευνες του Ιταλού κατασκευαστή κατέληξαν στο ότι οι μπαταρίες ενός ηλεκτρικού σούπερκαρ θα εκτόξευαν το βάρος του κατά 600 kg. Θυμίζουμε ότι η σκληροπυρηνική Hyuara R ζυγίζει μόλις 1.070 kg.

Όσο αναφορά τις επιδόσεις των ηλεκτρικών, ο Horacio Pagani πιστεύει ότι είναι αχρείαστα γρήγορα, χωρίς να προσφέρουν κανένα είδους συναίσθημα στον οδηγό. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι για να μάθει περισσότερα για τα ηλεκτρικά απέκτησε ένα Tesla

Κάπως έτσι, η Pagani αποφάσισε να πάει κόντρα στην τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας και να μείνει πιστή στα σούπερκαρ με θερμικό μοτέρ, συνεχίζοντας παράλληλα τη συνεργασία της με τη Mercedes-Benz από την οποία προμηθεύεται κινητήρες.

Pagani

Τέλος, μιλώντας για τα μελλοντικά μοντέλα της, o Pagani δήλωσε ότι η εταιρεία θα εξακολουθήσει να κατασκευάζει σούπερκαρς με κορυφαίες επιδόσεις και μοναδική εμφάνιση, ενώ στόχος είναι τα μοντέλα της να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση από τους ιδιοκτήτες τους.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube