H ΜcLaren Solus GT ήταν η φετινή νικήτρια της ανάβασης του Goodwood [video]

H ΜcLaren Solus GT ήταν η φετινή νικήτρια της ανάβασης του Goodwood [video]

H διαστημική McLaren Solus GT με χρόνο 45"34 ήταν η φετινή νικήτρια της ανάβασης του λόφου του Goodwood Festival of Speed.

ΜcLaren Solus GT

Η McLaren Solus GT με τον Marvin Kirchhöfer στο τιμόνι στέφθηκε νικήτρια στη φετινή ανάβαση του Goodwood Festival of Speed με χρόνο 45"34.

Τη δεύτερη θέση με χρόνο 46"37 κατέκτησε το Subaru GL Family Huckster του Travis Pastrana που αποτελεί ουσιαστικά Subaru GL Wagon με 900 ίππους. Το βάθρο συμπλήρωσε η θρυλική McLaren-Cosworth M26 με οδηγό τον Michael Lyons που σημείωσε χρόνο 46"89.

Θυμίζουμε ότι η Solus GT είναι εμπνευσμένη από το ψηφιακό πρωτότυπο McLaren Ultimate Vision GT που παρουσιάστηκε το 2017 και έκτοτε γυρνάει στις ψηφιακές πίστες του Gran Turismo.

ΜcLaren Solus GT

Πίσω από τον οδηγό της βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 5.2 lt V10. Στροφάρει πάνω από τις 10.000 rpm, μένει μακριά από κάθε είδους υβριδικής υποβοήθησης και αποδίδει 828 PS και 648 Νm ροπής. Η ισχύς περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου τοποθετημένου πίσω από τον κινητήρα.

Ζυγίζει μόλις 1.000 kg τη στιγμή που μπορεί να παράξει κάθετη δύναμη άνω των 1.200 kg. H Mclaren στοχεύει σε χρόνο για το 0-100 km/h σε λιγότερα από 2,5" και υπόσχεται ότι η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνά τα 322 km/h.

Το βρετανικό μονοθέσιο προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα, μόλις 25 κομμάτια της θα κατασκευαστούν συνολικά και όλα τους ήδη έχουν βρει αγοραστές με την τιμή τους να φτάνει περίπου τα 3,5 εκατ. δολάρια. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube