H Maybach Coupé επιστρέφει – όχι όμως από τη Mercedes-Benz

H Maybach Coupé επιστρέφει – όχι όμως από τη Mercedes-Benz

Το σήμα της Maybach κοσμεί, πλέον, τις πολυτελέστερες S-Class. Αλλά όχι μόνο αυτές.

Την Maybach 57 S Coupé «ανέστησε» μια αυστριακή εταιρεία που απέκτησε τα δικαιώματα από την Xenatec.

Η τελευταία μετέτρεπε το σεντάν σε κουπέ, πιστεύοντας πως υπήρχε μια, περιορισμένη έστω, αγορά γι’ αυτό. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπισε, μαζί με την έλλειψη ζήτησης, την οδήγησαν το 2011 στην χρεοκοπία.

Συμπτωματικά, τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι η Maybach θα έκλεινε οριστικά το 2013. Ο λόγος ήταν πως από το 2002, οπότε και είχε λανσαριστεί ως αντίπαλος των Rolls-Royce και Bentley, είχε πουλήσει μόλις 3.000 αυτοκίνητα. Επανέφερε, βέβαια, το σήμα (και μόνο) για τις πιο πλούσιες εκδόσεις της νέας S-Class.

Παραδόξως, αυτό δεν σήμανε και το τέλος της Coupe. Η αυστριακή DC Dream Cars αγόρασε τα δικαιώματα και έχει αναλάβει πλέον την, κατά παραγγελία, κατασκευή της 57 S Coupé.

Το μοντέλο διατίθεται με τον 6λιτρο V12 που αποδίδει 640 PS αν και, εφόσον το θελήσει ο πελάτης, η ισχύς μπορεί να αυξηθεί, με το ανάλογο φυσικά τίμημα.

Ο χρόνος παράδοσης φτάνει τους τρεις μήνες. Εάν κάποιος βιάζεται, ωστόσο, υπάρχουν δύο αυτοκίνητα προς πώληση.

Το ένα είναι λευκό, μοντέλο του 2015 και κοστίζει ένα εκατομμύριο ευρώ, και το δεύτερο μαύρο, του 2007, με 48.000 km στο οδόμετρο και κοστίζει λίγο παραπάνω από τα μισά – για την ακρίβεια, €590.000.

Το γούστο είναι φυσικά υποκειμενικό αλλά, στα δικά μας μάτια, η κουπέ δείχνει πολύ πιο αρμονική σε σχεδίαση από την σεντάν. Η Daimler όμως δεν την είχε στα πλάνα της, οπότε δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα είχε επιτυχία ή όχι.

[Πηγή: mobile.de 1 & mobile.de 2 via WorldCarFans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube