H Jaguar Land Rover θέλει να μπλοκάρει τους Γερμανούς στις ΗΠΑ

H Jaguar Land Rover θέλει να μπλοκάρει τους Γερμανούς στις ΗΠΑ

Για δικαιώματα πατρότητας και παραβίασης πατέντας της τεχνολογίας «Terrain Response», η Jaguar Land Rover προσπαθεί να εμποδίσει τις πωλήσεις ορισμένων από τους Γερμανούς ανταγωνιστές της στις ΗΠΑ.

Jaguar Land Rover logos

Η Jaguar Land Rover σκοπεύει να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στα αμερικανικά δικαστήρια για να αποτρέψει την εισαγωγή ανταγωνιστικών μοντέλων και πιο συγκεκριμένα από τον Όμιλο Volkswagen (Porsche, Audi, Lamborghini, Volkswagen). Η καταγγελία αφορά στην τεχνολογία «Terrain Response»: Σύμφωνα με τον βρετανικό όμιλο, υπάρχει παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας από τα τετρακίνητα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen.

Porsche Cayenne, Volkswagen Tiguan, Lamborghini Urus, Audi (Q5, Q7, Q8, A6 Allroad, e-tron...): Πολλά μοντέλα του γερμανικού ομίλου χρησιμοποιούν ένα σύστημα διαχείρισης της τετρακίνησης με βάση τις οδηγικές ρυθμίσεις και σε συνάρτηση με την επιφάνεια του δρόμου.

Στην Jaguar Land Rover, το Terrain Response που λανσαρίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’00 με την τρίτη γενιά του Discovery, προσαρμόζει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου με διαφορετικές ρυθμίσεις: Άμμος, λάσπη, γρασίδι/χαλίκι, βραχώδη περάσματα. Το σύστημα χρησιμοποιεί πολλά αυτόνομα ηλεκτρονικά συστήματα (ABS, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, χαρτογράφηση κινητήρα…) και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης (τιμόνι, κιβώτιο ταχυτήτων, φρένα…) για την αυτόματη προσαρμογή της οδήγησης ανάλογα με την επιφάνεια του τερέν.

Η Jaguar Land Rover ζήτησε από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου να αναλύσει αυτήν την υποτιθέμενη παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμα, αλλά μπορεί παρόλα αυτά να εμποδίσει την εισαγωγή προϊόντων εάν διαπιστωθεί παραβίαση. Ωστόσο, η διαδικασία συνήθως διαρκεί λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Από την άλλη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πριν φτάσει η υπόθεση στην αίθουσα του δικαστηρίου, θα υπάρξει εξωδικαστική συμφωνία με τις ενδιαφερόμενες φίρμες για να αποφευχθεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube