H Ford Μustang Mach-1 σπάει το 8άρι στο Nürburgring [video]

H Ford Μustang Mach-1 σπάει το 8άρι στο Nürburgring [video]

To Γερμανικό Sport Autο επισκέφθηκε την πίστα του Nürburgring με την Ford Mustang Mach-1, η οποία στα χέρια του γνώστη της πίστας, Christian Gerbhardt, σημείωσε χρόνο 7:58.29.

Μπορεί το νέο μεγάλο στοίχημα για την Mustang να είναι πλέον η ηλεκτρική της Mach-E, αυτό όμως δε σημαίνει πως τα επιβλητικά κουπέ μοντέλα της δεν συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και ενίοτε να πρoκαλούν.

Στην πίστα του Nürburgring τελευταία, η Mach-1 κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 8 λεπτών σημειώνοντας ένα εντυπωσιακό 7:58.29, με τον οδηγό του Sport Auto, Christian Gerbhardt, πίσω από το τιμόνι της.

Mustang Mach-1

Mπορεί βέβαια αυτός ο χρόνος να μην απειλεί κανένα ρεκόρ, ωστόσο τοποθετεί την Mustang μέσα σε μια λίγκα με πολύ ακριβότερα μοντέλα, όπως την Aston Martin DBS του 2009, την BMW M2 (F87), την Alfa Romeo 4C, ενώ με τον ίδιο οδηγό, αποδεικνύεται κατά 6” πιο γρήγορη από το προηγούμενο 4κίνητο Focus RS των 350 ίππων.

Ο Gebhardt, αξίζει να σημειώσουμε, πως είναι γνωστός στο Nürburgring, έχοντας συμπληρώσει πολλούς χρόνους γύρου για το Sport Auto ενώ έχει κερδίσει τέσσερις νίκες στην κατηγορία ADAC Total 24 Hours of Nürburgring.

Mustang Mach-1_rear

Ο γύρος της Mustang Mach-1 στο Nürburgring πραγματοποιήθηκε με την χειροκίνητη ευρωπαϊκή έκδοσή της, η οποία εφοδιάζεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα και αποδίδει 460 PS και 529 Nm ροπής. Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,8” και είναι αυτή τη στιγμή μια από τις καλύτερες Mustang που κυκλοφορούν παγκοσμίως, πίσω βεβαίως από την κορυφαία Shelby GT500 των 760 PS.

Πληροφοριακά, στη χώρα μας, η Mach-1 Fastback με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, κοστίζει από €81.768.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube