H Ford κόβει 7.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

H Ford κόβει 7.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Ο Jim Hackett ανακοίνωσε επισήμως ότι η εταιρεία μπαίνει στην τελευταία φάση περικοπών με σκοπό την επιχειρηματική της αναδιάρθρωση.

Μια εβδομάδα νωρίτερα η Ford είχε ανακοινώσει ότι θα περικόψει 550 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο στο πλαίσιο του σχεδίου επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης που έχει ανακοινώσει.

Η Ford, η οποία δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της στη Γερμανία κατά 5.000, δήλωσε πως η μείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αφορά σε θέσεις στο εργοστάσιο αλλά σε άλλους τομείς. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που επηρεάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Προχθές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Hackett, ανακοίνωσε επισήμως πλέον στους εργαζόμενους ότι η εταιρεία μπαίνει στην τελική φάση περικοπών, στο πλαίσιο της οποίας έως τον Σεπτέμβριο θα περικόψει συνολικά σε παγκόσμιο επίπεδο 7.000 θέσεις εργασίας. Η περικοπή αυτή αφορά περίπου στο 10% των υπαλλήλων της. Η πλειοψηφία των 7.000 αυτών υπαλλήλων έχει να κάνει  με υπαλλήλους γραφείου σε διάφορες θέσεις και όχι σε εργατικό δυναμικό.Η Ford υπολογίζει πως με την περικοπή αυτή θα εξοικονομήσει σε ετήσια βάση περίπου $ 600 εκατ.

Η εταιρεία θα προσφέρει εθελοντικά πακέτα εξόδου στους εργαζομένους της, ενώ ο Jim Hackett δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο συναισθηματικά να δείξεις την πόρτα της εξόδου σε συναδέλφους, αφού η Ford είναι μια οικογενειακή επιχείρηση και όχι ένας απρόσωπος οργανισμός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube