Η Ford θα μειώσει έως και 550 θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ford θα μειώσει έως και 550 θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης με στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία.

Η Ford θα μειώσει έως και 550 θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του σχεδίου επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης που έχει ανακοινώσει.

Η Ford, η οποία δήλωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της στη Γερμανία κατά 5.000, δήλωσε πως η μείωση στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν αφορά σε θέσεις στο εργοστάσιο αλλά σε άλλους τομείς. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των θέσεων εργασίας που επηρεάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Η εταιρεία έχει προσφέρει εθελοντικά πακέτα αποχώρησης σε εργαζόμενούς της τόσο στη Γερμανία όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο «για να βοηθήσει στην επιτάχυνση του σχεδίου και την επιστροφή στη βιώσιμη κερδοφορία», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει.
H Ford απασχολεί στην Ευρώπη συνολικά 54.000 εργαζόμενους .  

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εργοστάσιο Bridgend της Ford στην Ουαλία θα χάσει 350-400 θέσεις εργασίας ως μέρος ενός σχεδίου που είχε ήδη ανακοινωθεί, ενώ η εταιρεία δήλωσε το Νοέμβριο ότι θα συγχωνεύσει τα γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια στιγμή η εταιρεία προειδοποιεί ότι ένα άτακτο Brexit θα πλήξει καίρια την αυτοκινητοβιομηχανία στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube