H Ford για άλλη μία χρονιά διακρίθηκε για τα επαγγελματικά της

H Ford για άλλη μία χρονιά διακρίθηκε για τα επαγγελματικά της

Δύο στα δύο για την Ford, καθώς με τα τα νέα Transit Custom και Ranger κατέκτησε τα βραβεία International Van of the Year (IVOTY) και International Pick-up Award (IPUA).

Ford Ranger and Transit Custom

Αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα στην τρέχουσα δεκαετία που η Ford βρίσκεται στην κορυφή (ο μόνος κατασκευαστής που έχει τρία βραβεία στις εν λόγω κατηγορίες), αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τον πολύπλευρο χαρακτήρα των επαγγελματικών της μοντέλων.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ειδικής τελετής που έλαβε χώρα στα πλαίσια της Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων Solutrans στη Λυών της Γαλλίας, επισφραγίζοντας την ηγετική θέση της Ford Pro στην ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικών οχημάτων.

Μια επιτροπή ειδικών την οποία απαρτίζουν 25 δημοσιογράφοι με ειδίκευση στα επαγγελματικά οχήματα ανέδειξε το ολοκαίνουργιο Transit Custom της Ford Pro ως νικητή του IVOTY 2024. Η νέα γενιά του κορυφαίου στην κατηγορία 3 βαν μοντέλου της Ford Pro ξεκίνησε να πωλείται σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα φέτος, προσφέροντας τη μεγαλύτερη επιλογή εκδόσεων που έχει υπάρξει ποτέ.

Τα Ford Ranger και Transit Custom σάρωσαν τα βραβεία των επαγγελματικών οχημάτων

Ford Transit Custom

Το Transit Custom ήταν το Νο.1 σε πωλήσεις βαν ενός τόνου στην Ευρώπη πέρυσι, καθώς και το δημοφιλέστερο όχημα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά την περασμένη διετία. Το ολοκαίνουργιο μοντέλο παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο συναρμολόγησης Yeniköy της Ford Otosan στην Τουρκία.

Ανάλογη ήταν και η πορεία του Ford Ranger προς την κορυφή. Μετά από επίπονες δοκιμές εντός και εκτός δρόμου στην Ελλάδα νωρίτερα φέτος, η κριτική επιτροπή του IPUA ανέδειξε το Ranger ως το κορυφαίο pick-up, για τρίτη φορά προσθέτοντας ένα νέο ρεκόρ στην ιστορία του μοντέλου.

Το Ranger, το πιο παγκόσμιο μοντέλο της Ford που από την πρώτη κιόλας στιγμή κέρδισε με τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές του τους ευρωπαίους καταναλωτές, αναπτύχθηκε από μηχανικούς και σχεδιαστές στο κέντρο μηχανολογίας της Ford στην Αυστραλία και κατασκευάζεται σε έξι εργοστάσια της Ford σε τέσσερις ηπείρους Το Ranger είναι το pick-up με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία οκτώ χρόνια και αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων όλων των pick-up στην Ευρώπη.

Ford Ranger Wildtrack

Το pick-up της εταιρείας επιλέχθηκε ως νικητής από μία κριτική επιτροπή δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου από την Ευρώπη, καθώς και από τη Νότια Αφρική, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Ford στο Silverton, στο οποίο κατασκευάζεται το μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube