H Fiat Chrysler πληρώνει hackers για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα από το infotainment των αυτοκινήτων της

H Fiat Chrysler πληρώνει hackers για να κλέψουν προσωπικά δεδομένα από το infotainment των αυτοκινήτων της

Η FCA προκαλεί τους hackers να δοκιμάσουν να παραβιάσουν την την ασφάλεια του συστήματος infotainment.

Η Fiat Chrysler Automobiles είναι πρόθυμη να πληρώσει $1.500 σε όποιον hacker καταφέρει να εντοπίσει αδύνατα σημεία στα ολοένα και πιο περίπλοκα συστήματα infotainment και ασφάλειας των αυτοκινήτων της.

Η είδηση έρχεται περίπου δύο χρόνια μετά από το συμβάν με μία ομάδα hackers που κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα ενός Jeep Cherokee και να ελέγξουν βασικές λειτουργίες του αυτοκινήτου. Τότε η FCA είχε ανακαλέσει 1,4 εκατομμύρια οχήματα για να προσθέσει επιπλέον δικλίδες ασφαλείας στο σύστημα.

«Είναι μία πρόκληση που απευθύνουμε σε ανεξάρτητους ερευνητές, να δοκιμάσουν την τεχνολογία μας και να μας ενημερώσουν για τα ευρήματά τους ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε τυχόν προβλήματα που καθιστούν τους πελάτες μας ευάλωτους», δήλωσε ο Titus Melnyk, διευθυντής στον τομέα των συστημάτων ασφάλειας της FCA.

Η FCA δεν είναι η πρώτη εταιρεία που πληρώνει hackers για να δοκιμάσει την ασφάλεια των προϊόντων της. Αν και αυτή η πρακτική είναι πιο κοινή στην βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών παρά στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πριν δύο χρόνια πάντως, μια εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας στο διαδίκτυο είχε κάνει μία εκδήλωση στην Κίνα, στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε στο κοινό πως μπορεί να αποκτήσει ηλεκτρονικά πρόσβαση και έλεγχο των συστημάτων ενός Tesla Model S.

Πηγή Motorauthority.com

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube