Η FCA ανακαλεί 1,4 εκατ. οχήματα μετά την επίθεση των χάκερς σε ένα Cherokee [video]

Η FCA ανακαλεί 1,4 εκατ. οχήματα μετά την επίθεση των χάκερς σε ένα Cherokee [video]

Οι δυο προγραμματιστές έδειξαν πως ένα κενό ασφαλείας στο λογισμικό του συστήματος ψυχαγωγίας του Jeep μπορεί να επιστρέψει σε ένα έμπειρο «εισβολέα» να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου.

Ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) αποφάσισε να ανακαλέσει 1,4 εκατομμύρια οχήματα στις ΗΠΑ προκειμένου να ενημερώσει το λογισμικό τους, μετά την "επίδειξη" που πραγματοποίησαν δύο χάκερ-ερευνητές, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο ενός Cherokee  από απόσταση και να το ρίξουν σε ένα χαντάκι.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε κάποιο άλλο πρόβλημα με τα οχήματά της, πέρα από την "πειρατεία" που έκαναν οι δύο ειδικοί ερευνητές σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Οι ερευνητές Charlie Miller και Chris Valasek κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το Cherokee ενώ το οδηγούσε ένα δημοσιογράφος του περιοδικού Wired. Ο δημοσιογράφος παρατήρησε το ραδιόφωνο του οχήματος να ανοιγοκλείνει μόνο του, τους υαλοκαθαριστήρες να κινούνται, τον κινητήρα να μειώνει στροφές και τέλος έχασε τα φρένα.

Η FCA ανακοίνωσε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει μια ενημέρωση λογισμικού προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν μια συσκευή που θα εμποδίζει τους χάκερ να τα θέτουν υπό τον έλεγχό τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube