H Ferrari υπόσχεται ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα είναι εξίσου συναρπαστικά

H Ferrari υπόσχεται ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα είναι εξίσου συναρπαστικά

O CEO της Ferrari είναι βέβαιος ότι η μάρκα θα συνεχίσει να παράγει συναρπαστικά αυτοκίνητα και στην ηλεκτρική εποχή που ανατέλλει παρά το αυξημένο τους βάρος τους.

Ferrari

Το αφεντικό της Ferrari, Benedetto Vigna, ισχυρίζεται ότι η ιταλική φίρμα έχει βαθιά κατανόηση της δυναμικής των αυτοκινήτων και αυτό θα τη βοηθήσει να συνεχίσει να παράγει συναρπαστικά μοντέλα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, νικώντας το πρόβλημα του αυξημένου βάρους τους.

Μιλώντας στο CNBC, ο Vigna δήλωσε «μπορούμε να διαχειριστούμε το επιπρόσθετο βάρος, είναι αλήθεια ότι οι μπαταρίες προσθέτουν πάνω από 100 kg αλλά μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό γιατί έχουμε βαθιά κατανόηση της δυναμικής των αυτοκινήτων».

Ο ισχυρός άντρας της Ferrari πρόσθεσε ακόμα ότι το Maranello θα προσφέρει κάτι μοναδικό στην αγορά, που θα αλλάξει όσα ξέρουμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ferrari

Θυμίζουμε ότι ο Ιταλός κατασκευαστής θα προσθέσει στην γκάμα του μέχρι το 2026, 15 νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου hypercar και ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Από την ίδια χρονιά, μόλις το 40% των μοντέλων του θα διαθέτουν αποκλειστικά θερμικό μοτέρ. Το υπόλοιπο 55% της γκάμας θα αποτελείται από υβριδικά και το 5% θα αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά.

Όμως οι αναλογίες θα αλλάξουν ριζικά μέχρι το 2030, οπότε το 40% των μοντέλων της Ferrari θα είναι ηλεκτρικά, το άλλο 40% υβριδικά και τα μοντέλα μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα περιοριστούν στο 20%.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ferrari έχει δεσμευτεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας να επιτύχει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων παραγωγής της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube