«H Ferrari του Μέλλοντος»: Οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού [videos]

«H Ferrari του Μέλλοντος»: Οι νικητές του μεγάλου διαγωνισμού [videos]

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Top Design School Challenge της Ferrari δόθηκε ομόφωνα στο φουτουριστικό Manifesto.

Το Ferrari Manifesto, που πήρε το “Gran Premio Assoluto”, είναι μια σχεδιαστική μελέτη έξι φοιτητών της γαλλικής ISD-Rubika Valenciennes, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιος Michael Kalyvianakis, που όμως δηλώνει Βέλγος.

Η κριτική επιτροπή, που είχε το δύσκολο έργο να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά αξιόλογα σχέδια, αποτελείτο από διάσημους συλλέκτες, σχεδιαστές, μηχανολόγους και οδηγούς, μεταξύ των οποίων οι Jay Kay, Paolo Pininfarina, Andrea Militello, Nick Mason, Flavio Manzoni, Rodolfo Gaffino Rossi, Aldo Colonnetti, Franco Cimatti, Nicola Boari και Sebastian Vettel.

Αυτό που τους κέρδισε ήταν η πληρότητα του Manifesto, καθώς οι σπουδαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση που ενσωμάτωνε το εξωτερικό, το εσωτερικό και τα μηχανικά μέρη, ενώ εντύπωση έκανε ο «θεαματικός μηχανισμός ανοίγματος των θυρών», όπως είπε η επιτροπή.

Η πρόταση FL” του Ρώσου Roman Egorov, από τη γερμανική Hochschule Pforzheim, χαρακτηρίστηκε από την επιτροπή ως το μόνο σχέδιο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην καμπίνα, με το αντισυμβατικό της σχήμα, όπου ο δημιουργός του συνδύασε «πολυτελή» και «αριστοκρατικά» υλικά αντί για τη συνηθισμένη συνταγή κάρμπον-δέρματος.

Το ειδικό βραβείο “Premio Speciale” της Ferrari απονεμήθηκε στο de Esfera”, ένα σχέδιο τριών σπουδαστών του πανεπιστημίου Hongik της Κορέας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube