H FCA επενδύει $250 εκατ. στην Ινδία για να κατασκευάζει μοντέλα της Jeep

H FCA επενδύει $250 εκατ. στην Ινδία για να κατασκευάζει μοντέλα της Jeep

Ποια μοντέλα τα κατασκευάζει η Jeep στην Ινδία – Ποιοι οι λόγοι που υπαγορεύουν την επένδυση. 

Η Fiat Chrysler Automobiles θα επενδύσει $250 εκατ. για να αυξήσει την παρουσία της στην Ινδία με την κυκλοφορία τεσσάρων νέων μοντέλων Jeep τα επόμενα δύο χρόνια.

Η επένδυση θα γίνει για την κατασκευή ενός SUV μεσαίου μεγέθους που θα διατίθεται στην τοπική αγορά και την αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής για τη συναρμολόγηση των Jeep Wrangler και Jeep Cherokee και μιας νέας έκδοσης του Jeep Compass.

Η FCA κατέχει σήμερα λιγότερο από το 1%  της αγοράς αυτοκινήτων της Ινδίας. Η προσθήκη νέων οχημάτων στο χαρτοφυλάκιό της αναμένεται να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αυξήσει την τοπική παρουσία της, να επιτύχει καλύτερες οικονομίες κλίμακας, να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τις πωλήσεις.

«Η νέα μας επένδυση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων θα μας δώσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο προϊστάμενος της FCA India, Partha Datta.

Η FCA θα παράγει και θα συναρμολογεί τα νέα SUV στο εργοστάσιό της στη δυτική Ινδία, το οποίο κατέχει από κοινού με την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors.

Η FCA θέλει να «χτυπήσει» τους βασικούς παίκτες στην κατηγορία στη χώρα, όπως είναι το Ford Endeavour και το Toyota Fortuner. Η επένδυση έρχεται σε μια στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως έχουν πληγεί από την πανδημία κορονοϊού.

Η Honda αναγκάστηκε να κλείσει ένα από τα δύο εργοστάσια της στη χώρα και η General Motors τον περασμένο μήνα σταμάτησε να παράγει αυτοκίνητα στην Ινδία για εξαγωγή μετά τη διακοπή των εσωτερικών πωλήσεων το 2017.

Στον αντίποδα, η Ινδία έχει επίσης δει την είσοδο νέων αυτοκινητοβιομηχανιών τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της Kia και της κινεζικής SAIC Motor.

Η νέα επένδυση αυξάνει τις συνολικές δαπάνες της FCA στην Ινδία σε πάνω από $700 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των $150 εκατ. που επενδύονται σε ένα νέο παγκόσμιο τεχνολογικό κέντρο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube