H Citroën συναντά τον Asterix: Ένα άρμα 2CV για τη νέα ταινία [video]

H Citroën συναντά τον Asterix: Ένα άρμα 2CV για τη νέα ταινία [video]

Η Citroën έχει αναλάβει να φροντίσει για τις «μετακινήσεις» του Asterix, στην επόμενη ταινία του γνωστού κόμικ. Και όσο για το όχημα, είναι αναμφίβολα αντάξιο των περιστάσεων.

Οι πιο σινεφίλ ίσως και να γνωρίζετε πως η επόμενη ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν του Asterix αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023. Πρόκειται για το Asterix & Obelix: The Middle Kingdom, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα πρωταγωνιστεί και η Citroën.

Η εταιρία ήρθε σε συμφωνία με τους παραγωγούς της ταινίας, Pathé, Trésor Films και Albert René Editors και ανέλαβε να δημιουργήσει μία ειδική άμαξα, βασισμένη σχεδιαστικά στο 2CV. 

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, το σχεδιαστικό τμήμα της Citroën δεν δυσκολεύτηκε με τη συγκεκριμένη αποστολή. Σε αντίθεση με ένα οποιοδήποτε πρωτότυπο μοντέλο, που απαιτεί κατ’ ελάχιστο δουλειά ενός έτους, η άμαξα του Asterix ολοκληρώθηκε σε τρεις μόλις μήνες.

Από την πλευρά του, ο Pierre Leclercq, Global Design Director της εταιρίας, δήλωσε πως «η συνάντηση μεταξύ αυτών των δύο θρύλων της γαλλικής κουλτούρας δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εξαιρετική. Από την αρχή υπήρξε ένας δεσμός ειλικρίνειας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ της Citroën και των κινηματογραφικών ομάδων του Asterix. Μας παρουσιάστηκε αυτή η απίστευτη ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να φτιάξουμε ένα πρωτότυπο άρμα από την αρχή, και περάσαμε τον πιο εκπληκτικό χρόνο δουλεύοντας σε αυτό το έργο. Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει τη Citroën σε όλο της το μεγαλείο».

2cv
 
Ενδεικτικά, οι δημιουργοί του άφησαν κατά μέρος τα πιο σύγχρονα υλικά, όπως το αλουμίνιο και τα ανθρακονήματα και φρόντισαν να καταπιαστούν με κάτι πιο ταιριαστό. Το σασί λοιπόν είναι μασίφ δρύινο ενώ η ανάρτηση του άρματος έχει κατασκευαστεί από στομάχι κάπρου.

Οι προβολείς, από την άλλη, λειτουργούν με πυγολαμπίδες που έχουν πιει από το μαγικό φίλτρο. Μια άλλη συμπαθητική λεπτομέρεια είναι οι τροχοί, κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν και το λογότυπο της φίρμας.

Τώρα για το πόσα άλογα θα σέρνουν ένα άρμα που βασίζεται στο 2CV, αυτό δεν θα σας το πούμε, καθώς είναι εύκολο να το μαντέψετε… Θα πούμε όμως πως εύκολα θα παρακολουθούσαμε την ταινία, και ας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube