H BMW σταματάει την M2 το φθινόπωρο

H BMW σταματάει την M2 το φθινόπωρο

Με τη νέα 2 Series στο τέλος της εξέλιξής της, η BMW θα σταματήσει τη σημερινή M2 σε λίγους μήνες. Ο λόγος; Το μοτέρ δεν πληροί πλέον τους περιορισμούς των εκπομπών CO₂ και, φυσικά, μια μελλοντική M2 που είναι στο -μακρινό- πρόγραμμα.

Οι μέρες της BMW M2 είναι μετρημένες. Οι Γερμανοί συνάδελφοί μας από το BMWBlog ανακοίνωσαν ότι η υφιστάμενη M2 θα πάρει σύνταξη το φθινόπωρο από την BMW, ως μέρος της μόνιμης βελτιστοποίησης του καταλόγου σύμφωνα με τα νέα περιβαλλοντικά πρότυπα. Πρέπει επίσης να ειπωθεί ότι η M2 είναι ένα «γηραλέο» προϊόν στην BMW, καθώς γεννήθηκε το 2013.

Κατά τον πρώτο χρόνο επιβολής των νέων «ορίων» CO2 για κατασκευαστές στην Ευρώπη, η BMW αναθεωρεί λογικά τον κατάλογό της, προγραμματίζοντας τη συνταξιοδότηση της M2 που φορά τον κινητήρα S55, τον ίδιο με τις προηγούμενες M3 και M4.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την BMW M2 στην πίστα του Hungaroring

Με την άφιξη της νέας 2 Series, η BMW προετοιμάζει επίσης την επόμενη γενιά. Αλλά θα υπάρξει ένα μακρύ κενό μεταξύ της διακοπής της τωρινής Μ2 και της άφιξης της νέας. Μια λογική ασυνέχεια σε σχέση με το ημερολόγιο, καθώς η BMW προέκρινε και προκρίνει το λανσάρισμα πιο μαζικών μοντέλων, όπως η 1 Series, η νέα 3 Series, ακόμη κι αυτή η 2 Series Gran Coupé.

Η επόμενη M2, λογικά, θα πρέπει να διατηρήσει την ίδια, παλιά καλή συνταγή: Κινητήρας 6κύλινδρος σε σειρά τοποθετημένος κατά το διάμηκες, πίσω κίνηση και μοτέρ δανεισμένο από τις νέες M3 και M4. Εν προκειμένω το μοτέρ S58 που βρίσκεται ήδη κάτω από το καπό των X3 και X4 M. Απομένει να δούμε αν η BMW θα προσφέρει κάποια μορφή υβριδισμού στη μελλοντική M2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube