H BMW M δεν εγκαταλείπει τo χειροκίνητο κιβώτιο

H BMW M δεν εγκαταλείπει τo χειροκίνητο κιβώτιο

Η BMW M αρνείται να αποχαιρετήσει το χειροκίνητο κιβώτιο καθώς εξακολουθεί να έχει απήχηση στο αγοραστικό κοινό της.

BMW M

Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες που προωθούν ακόμα και στα σπορ μοντέλα τους τα αυτόματα κιβώτια, το αφεντικό της BMW M, Frank van Meel, είναι αποφασισμένος να μην πει αντίο στα χειροκίνητα κιβώτια. Ο βασικός λόγος πίσω από την απόφαση είναι ότι το 50% εκείνων που έχουν ήδη παραγγείλει τη νέα BMW M2 έχουν επιλέξει χειροκίνητο σασμάν.

«Από τεχνικής πλευράς, δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσουμε το χειροκίνητο σασμάν. Είναι πιο βαρύ, πιο αργό και αυξάνει τη κατανάλωση συγκριτικά με τα σύγχρονα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων. Οι αγοραστές όμως το αγαπούν καθώς τους συνδέει με το αυτοκίνητο, για αυτό και θα το διατηρήσουμε», δήλωσε ο van Meel.

BMW M

Επιπλέον, ο ισχυρός άντρας της BMW M πρόσθεσε ότι η αγορά με τη μεγαλύτερη ζήτηση στα χειροκίνητα κιβώτια, είναι εκείνη των ΗΠΑ και όσο η ζήτηση είναι αρκετή, το αγωνιστικό παρακλάδι της BMW θα συνεχίσει να προσφέρει χειροκίνητα σασμάν στα μοντέλα του. 

Θυμίζουμε ότι η νέα Μ2 θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο και θα μπει στη παραγωγή την Άνοιξη του 2023. Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος κινητήρας σε σειρά που θα αποδίδει ισχύ περίπου 450 PS.  Όσοι προτιμούν την ευκολία και τις αστραπιαίες αλλαγές σχέσεων που προσφέρουν πλέον τα αυτόματα σασμάν, η νέα γενιά της M2 θα είναι διαθέσιμη και με το M Steptronic οκτώ ταχυτήτων.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube