H BMW βάζει οριστικό τέλος στη 3 Series GT

H BMW βάζει οριστικό τέλος στη 3 Series GT

Αυλαία για την αμφισβητούμενης αισθητικής χάτσμπακ 3 Series GT. Σε μια προσέγγιση μείωσης του κόστους, η BMW σταμάτησε την παραγωγή της 5θυρη 3άρας, παρότι είχε ισχυριστεί λίγο νωρίτερα ότι υπάρχει αρκετή ζήτηση για να διατηρηθεί στη ζωή.

BMW 3 Series GT

Χαράς ευαγγέλια για τους επικριτές της 3 Series GT: H BMW διακόπτει την παραγωγή της. Μια γρήγορη περιήγηση στις ευρωπαϊκά site της εταιρείας του Μονάχου (προηγήθηκε, όπως γράψαμε, το βρετανικό) αποκαλύπτει ότι η χάτσμπακ 3άρα δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα άλλα μοντέλα της γκάμας. Μόνο ο γερμανική αντιπροσωπεία εξακολουθεί να προσφέρει ακόμα το μοντέλο που επικρίθηκε σφόδρα για ογκώδη και ακαλαίσθητη εμφάνιση.

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Η γερμανική φίρμα διατεινόταν πριν από μερικούς μήνες ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρκετή ζήτηση να διατηρηθεί η BMW 3 Series GT στον κατάλογο. To μόνο που μπορούμε να σκεφτούμε γι’ αυτή τη στροφή 180ο είναι η βελτιστοποίηση του κόστους και η συνάφειά της με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας με την πιο πρόσφατη σύλληψη και τον πιο ελκυστικό σχεδιασμό. 

Να θυμίσουμε ότι η BMW λανσάρισε τη 3 Series GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2013. Η ιδέα πίσω από το μοντέλο ήταν να συνδυαστεί στο ίδιο αυτοκίνητο μεγάλος χώρος αποσκευών, δυναμισμός και μεγαλύτερο μεταξόνιο. Κατά τα λοιπά, το αυτοκίνητο ήταν πισωκίνητο ή τετρακίνητο, με 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Καθώς δεν προβλέπεται αντικατάσταση του μοντέλου, η γκάμα της 3 Series περιορίζεται στις 4θυρες G20 και στις στέισον G21. Οι Κινέζοι πελάτες θα συνεχίσουν να έχουν τη «δική τους», μακριά 3άρα μέσω του κωδικού G28.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube