H Bentley αναβιώνει τη θρυλική Blower

H Bentley αναβιώνει τη θρυλική Blower

Ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 12 μόλις αντίτυπα του εμβληματικού της μοντέλου.

Η Bentley Blower του 1929 είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Όχι μόνο γιατί έχει γράψει χρυσές σελίδες στα πρώτα βήματα των αγώνων, αλλά διότι και ευθύς εξαρχής ήταν ένα συλλεκτικό αυτοκίνητο.

Τώρα, η Bentley ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 12 αντίτυπα του αυτοκινήτου –όσοι και οι αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος– με το έργο να αναλαμβάνει η «θυγατρική» της Mulliner.

Για να προχωρήσει στο έργο της, η Bentley θα αποσυναρμολογήσει πλήρως τη δικό της Blower και θα δημιουργήσει ένα ψηφιακό αντίγραφο, καταγράφοντας όλα τα εξαρτήματα σε 3D εκτυπωτή. Στη συνέχεια βέβαια θα χρησιμοποιήσει και όλα τα καλούπια του 1920 συνδυάζοντάς τα με σύγχρονες τεχνολογίες.

Όπως και το αρχικό μοντέλο, τα 12 αντίτυπα θα εφοδιάζονται με έναν supercharged 4κύλινδρο κινητήρα 4,4 λίτρων με 16βάλβιδη κεφαλή και απόδοση 240 ίππων. Οι αναρτήσεις θα είναι με φύλλα σούστας και τα φρένα θα είναι ταμπούρα διαμέτρου 400 mm.

Η αρχική Blower κέρδισε μια φήμη στην προπολεμική περίοδο των αγώνων σαν ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα της εποχής. Στον αγώνα αντοχής του Brooklands το 1931, ο Sir Tim Birkin, αρχιτέκτονας της Blower, πέτυχε μέση ωριαία ταχύτητα 221,9 km/h, ασύλληπτη επίδοση για την εποχή.

Η Bentley λέει πως για να ολοκληρωθεί η κατασκευή των 12 αυτοκινήτων θα απαιτηθούν πάνω από δύο χρόνια, με τη διάθεσή τους να γίνεται κατόπιν έγγραφης κατάθεσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, την ώρα που η τιμή του καθενός από τα 12 αντίτυπα δεν έχει ανακοινωθεί αλλά αναμένεται να είναι ανάλογη της φήμης και της ιστορίας του αυτοκινήτου.

Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνον 4 Blower στον κόσμο. 
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube