H αυστραλέζικη Αστυνομία έκανε 250.000 αλκοτέστ-μαϊμού!

H αυστραλέζικη Αστυνομία έκανε 250.000 αλκοτέστ-μαϊμού!

Οι αστυνομικοί πιστεύεται ότι το έκαναν είτε για να καλύψουν τις ποσοστώσεις είτε από φυγοπονία είτε και από τα δύο.

Ένα σκάνδαλο ανάλογο με το επίπεδο ρεκόρ μέθης ορισμένων οδηγών σε όλο τον κόσμο: Η αυστραλιανή Αστυνομία έκανε περίπου 250.000 πλαστά αλκοτέστ τοποθετώντας είτε ένα δάχτυλο στο επιστόμιο όπου φυσάς ή φυσώντας οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντί των οδηγών!

Πίεση για αποτελέσματα και πίεση από τη διοίκηση; Έλλειψη επιθυμίας για εργασία; Οι απαντήσεις δεν είναι ακόμη γνωστές σε αυτή το μάλλον σχιζοφρενή υπόθεση που ταλανίζει την αυστραλιανή Αστυνομία της πολιτείας της Victoria. Εσωτερικός έλεγχος αποκάλυψε ότι πάνω από 250.000 αλκοτέστ ήταν στην πραγματικότητα πλαστά, στημένα από την ίδια την αστυνομία!

Σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, οι αστυνομικοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν δύο μεθόδους: Βάζοντας ένα δάχτυλο πάνω στο επιστόμιο κατά τη διάρκεια του τεστ για να παραποιηθεί η μέτρηση ή ακόμα και να φυσούσαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί αντί ελεγχόμενων οδηγών στη συσκευή αλκοτέστ.

alcohol test

Φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ότι η υπόθεση αφορά αποκλειστικά την Εθνική Αστυνομία και τους αστυνομικούς της Αστυνομίας Αυτοκινητοδρόμων.

Η πίεση για αποτελέσματα θα μπορούσε να εξηγήσει αυτές τις πρακτικές που φαινόταν να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες στην αστυνομία αυτής της πολιτείας, όπως υποδεικνύει ο αρχηγός της Αστυνομίας της Victoria. 

Προφανώς, η διοίκηση αποστασιοποιήθηκε εν ριπή οφθαλμού  από μια τέτοια κατηγορία, δηλώνοντας ότι οι επιδιωκόμενοι στόχοι ήταν εν τέλει περιορισμένοι σε σύγκριση με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε αυτόν τον τομέα, τα οποία σε μεγάλο βαθμό τους ξεπερνούν. Αλλά τώρα που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι δοκιμές ήταν μαϊμού, μπορεί να είναι οι στόχοι που δεν επιτυγχάνονταν απαραιτήτως τόσο εύκολα.

[Πηγή news.com.au]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube