H Αστυνομία στο Παρίσι επιμένει… ηλεκτρικά και γερμανικά

H Αστυνομία στο Παρίσι επιμένει… ηλεκτρικά και γερμανικά

Ανανεώνει το στόλο της με VW e-Golf και Passat επαναφορτιζόμενο υβριδικό.

Στις αρχές του 2018, η παρισινή Αστυνομία αποφάσισε να περάσει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Έτσι παρέλαβε μερικά VW e-Golf και μερικά επαναφορτιζόμενα υβριδικά Passat GTE . Εκείνη την εποχή η κίνηση θεωρήθηκε ως ένα πείραμα για να δουν πόσο λειτουργικά είναι στην καθημερινή χρήση τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Φαίνεται ότι το πείραμα είχε θετικά αποτελέσματα και έτσι η VW ανακοίνωσε τώρα πως έχει κερδίσει ένα νέο διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο η παρισινή Αστυνομία θα προμηθευτεί και άλλα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά αυτοκίνητα. Αν κάποιος ισχυρίζεται ότι η Αστυνομία της γαλλικής πρωτεύουσας κάνει μια… οικολογική στροφή δεν θα λέει ψέματα. Ωστόσο δεν είναι μια επιλογή που πιστώνεται 100% στην Αστυνομία, αφού εδώ και πολύ καιρό η δήμαρχος της πόλης, η Anne Hidalgo που ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα, έχει τονίσει πως οι στόλοι οχημάτων του δημοσίου πρέπει να αποτελούνται από αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων.

Σε αντιδιαστολή να αναφέρουμε πως η δική μας Αστυνομία (αλλά και λοιπές υπηρεσίες του δημοσίου που έχουν μεγάλους στόλους οχημάτων), επιμένουν... παραδοσιακά, ακόμη και όταν αποφασίζουν να ανανεώσουν τους στόλους τους. Κι όμως! Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν, όχι μόνον από την κατανάλωση , αλλά και από τη συντήρηση, αφού τα ηλεκτρικά οχήματα απαιτούν σέρβις σε πολύ πιο μεγάλα διαστήματα από τα συμβατικά και βέβαια είναι πολύ πιο οικονομικά στη συντήρησή τους.

Να σημειώσουμε πως ο Όμιλος Volkswagen είναι στην κορυφή των προτιμήσεων της γαλλικής Αστυνομίας γενικότερα με τη Škoda να έχει κερδίσει τους διαγωνισμούς στις εκτός Παρισιού αστυνομικές υπηρεσίες, εξοπλίζοντας τόσο την Αστυνομία όσο και τη Χωροφυλακή -Gendarmerie.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube