H Aston Martin έφτιαξε  μοτοσικλέτα!

H Aston Martin έφτιαξε  μοτοσικλέτα!

Θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο στο Μιλάνο και κατασκευάστηκε σε συνεργασία με τη βρετανική Brough Superior.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Yamaha ότι εγκαταλείπει τα όποια σχέδιά της να κατασκευάσει αυτοκίνητο, έρχεται η Aston Martin, ένας παραδοσιακός κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων, ανακοινώνει ότι θα κατασκευάσει μοτοσικλέτα.

Η Aston Martin έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκίτσο και παράλληλα ανακοίνωσε ότι η μοτοσικλέτα θα είναι περιορισμένης έκδοσης και θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με την ιστορική βρετανική εταιρεία μοτοσικλετών, την Brough Superior. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στο Σαλόνι Μοτοσικλετών EICMA του Μιλάνου στις 5 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως η μοτοσικλέτα είναι έτοιμη και πως επίτηδες η Aston Martin επέλεξε να μας δώσει ένα teaser σκίτσο και όχι κάποια φωτογραφία. Οι λεπτομέρειες σε σχέση με τα μηχανικά μέρη παραμένουν άγνωστες, ωστόσο βρετανικά Μέσα σημειώνουν πως με βάση την ιστορία της Brough Superior, αναμένουμε έναν κινητήρα V-Twin, ενώ αν κρίνουμε από το σκίτσο, ο σχεδιασμός θα είναι σαφώς πιο σύγχρονος από αυτόν που μας έχει συνηθίσει η Brough Superior.

«Η ευκαιρία να συνεργαστούμε με το Brough Superior μας έδωσε την ευκαιρία να φέρουμε τις δικές μας μοναδικές απόψεις για τον τρόπο που η ομορφιά και η μηχανική μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια μοτοσικλέτα μοναδικού σχεδιασμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι για το τελικό αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να δούμε τις αντιδράσεις του κοινού με την αποκάλυψη της μοτοσικλέτας μας», δήλωσε στέλεχος της Aston Martin.

sup

H Brough Superior ιδρύθηκε στο Nottingham το 1919, από τον George Brough. Κατά τη διάρκεια των αρχών του 20ου αιώνα, η μάρκα παρήγαγε τις πιο γρήγορες και ακριβότερες μοτοσικλέτες στον κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν σαν την Rolls-Royce των μοτοσικλετών. Για παράδειγμα η SS100 του 1924 (φωτό) μπορούσε να φτάνει άνετα τα 160 km/h, ταχύτητα που για την εποχή εκείνη ήταν κορυφαία. Σήμερα η SS100 είναι δυσεύρετη και αξίζει πάνω από 10.000 στερλίνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube