H Aston Martin DB4 GT Lightweight ακούγεται υπέροχα [video]

H Aston Martin DB4 GT Lightweight ακούγεται υπέροχα [video]

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που έχουν «γεννηθεί» με το χάρισμα και η Aston Martin DB4 GT Lightweight είναι η ζωντανή απόδειξη του ισχυρισμού.

Σας είχαμε ενημέρωσει πριν από λίγο καιρό για την απόφαση της Aston Martin να αναβιώσει αυτό το εκπληκτικό σε όψη και μηχανολογική αξία αυτοκίνητο. Αλλά δεν την είχαμε ακούσει να δουλεύει.

Και μετά την παρακολούθηση του συγκεκριμένου video από το Petrolicius, που δείχνει σε όλη του τη δόξα ένα από τα μόλις τέσσερα αυθεντικά μοντέλα, μπορούμε να πούμε πως η Aston Martin έκανε παραπάνω από καλά που το αποφάσισε.
Να θυμίσουμε πως αρχική DB4 GT έμεινε στην παραγωγή από το 1959 μέχρι και το 1963 και ήταν το γρηγορότερο βρετανικό αυτοκίνητο παραγωγής. Συνολικά κατασκευάστηκαν μόλις 75 κομμάτια, από τα οποία μόνο οχτώ ήταν Lightweight. Σήμερα η αξία όσων υπάρχουν ακόμα αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ H Aston Martin DB4 GT στην παραγωγή ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το 1963


Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα δείτε στο video αρχικά είχε αγοραστεί από τον Thomas Sopwith, έναν βρετανό πρωτοπόρο της αεροπλοϊας και τώρα βρίσκεται στην κατοχή του Paul Michael, ιδιοκτήτη της Hexagon Classics.
Εκείνη την εποχή η Aston Martin DB4 GT έφτανε τα 96 km/h (60mph) από στάση σε 6,1” αι είχε τελική ταχύτητα 246 km/h. Η DB4 GT Lightweight ζύγιζε 91 κιλά λιγότερα από τη στάνταρ. Ο ήχος από τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα θα σας κάνει να ανατριχιάσετε κυριολεκτικά.

[πηγή carscoops]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube