H Amazon.com σκέφτεται να πουλάει αυτοκίνητα

H Amazon.com σκέφτεται να πουλάει αυτοκίνητα

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων έχει ήδη κάνει αρκετά "ανοίγματα" στον χώρο του αυτοκινήτου με απώτερο στόχο την έναρξη διαδικτυακών πωλήσεων

Στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αγοράζετε αυτοκίνητο από το Amazon.com

Ο ηλεκτρονικός γίγαντας λιανικής πώλησης έχει προχωρήσει τον τελευταίο καιρό σε αρκετές κινήσεις που αφορούν την αγορά του αυτοκινήτου. Κατ’ αρχήν έχει δημιουργήσει μια νέα σελίδα με όνομα Amazon Vehicles, στην οποία μπορείς να βρεις ή να ανεβάσεις πληροφορίες για οποιοδήποτε μοντέλο και μάρκα έχει υπάρξει στην ιστορία της αυτοκίνησης. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε και συνεργασία με την Hyundai μέσα από την οποία θα προσφέρει on-demand test drives. Εξελίσσει επίσης από κοινού με αυτοκινητοβιομηχανίες την εφαρμογή Amazon Echo, με την οποία μπορείς να ελέγχεις φωνητικά συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως τον κλιματισμό ή το κλείδωμα και ξεκλείδωμα των θυρών.

Η Morgan Stanley πιστεύει ότι η Amazon σκέφτεται πολύ σοβαρά να αρχίσει να πουλάει αυτοκίνητα από το site της. Αν και οι ισχύοντες νόμοι απαγορεύουν την πώληση καινούργιων αυτοκινήτων διαδικτυακά, είναι ελεύθερη η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και ανταλλακτικών και αυτός είναι ο χώρος που αρχικά θέλει να εκμεταλλευτεί η Amazon.com.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube