H 100.000ή Maserati Ghibli βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

H 100.000ή Maserati Ghibli βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Η Maserati ανακοινώνει περήφανα ότι η 100.000ή μεσαία μπερλίνα της άφησε πίσω της το εργοστάσιο Avvocato Giovanni Agnelli στο Grugliasco για να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Γενέθλια επιτυχία για τη Maserati Ghibli. Η φίρμα του γκρουπ Fiat Chrysler Automobiles ανακοινώνει περήφανα το 100.000ό αυτοκίνητο της περιώνυμης μπερλίνας της εγκατέλειψε τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου στο Grugliasco, κοντά στο Torino, για να βρει τον ιδιοκτήτη της. Οπότε, επί τη ευκαιρία, απαθανάτισε με μια αναμνηστική φωτογραφία τη στιγμή που δείχνει τη γενέθλια Ghibli -μια σκούρα τετρακίνητη στην έκδοση εξοπλισμού GranSport-, καθώς και τους εργαζομένους στο εργοστάσιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Maserati λανσάρισε την υφιστάμενη γενιά της Ghibli το 2013 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Η ιταλική φίρμα άδραξε δε την ευκαιρία για να δηλώσει ότι «η 100.000ή Ghibli αποτελεί ορόσημο για τη Maserati και τους εργαζομένους στο Grugliasco και από τότε που λανσαρίστηκε, έχει αξιολογηθεί με πολλές θετικές κριτικές από τον Τύπο και τους ικανοποιημένους πελάτες. Οι κύριες αγορές της είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ιαπωνία».

Το εμπορικό λανσάρισμα της τελευταίας γενιάς της Ghibli εισήγαγε και καινά δαιμόνια στην γκάμα της ιταλικής εταιρείας, καθώς εμπλούτισε τον κατάλογό της με ένα μοντέλο ντίζελ. Το σημερινό μοντέλο είναι διαθέσιμο με 3λιτρο βενζινοκινητήρα V6 με 350 και 430 ίππους ή με 3λιτρο ντίζελ 275 ίππων.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι πέρα από τις οδηγικές εντυπώσεις για την υφιστάμενη Ghibli, μιας ντίζελ και μιας Ghibli S Q4, μπορείτε ακόμη να διαβάσετε τις δοκιμές δύο κλασικών κομματιών της: Μιας Ghibli SS του 1969 και μιας Ghibli Serie II 2.0 GT του 1995

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube