Το Groupe PSA δρομολογεί την παγκόσμια επέκτασή του 

Το Groupe PSA δρομολογεί την παγκόσμια επέκτασή του 

Μετά τα κέρδη-ρεκόρ για το 2018 - Στα σκαριά 116 νέα μοντέλα μέχρι το 2021.

Μετά την ανακοίνωση κερδών-ρεκόρ για το 2018, ο όμιλος PSA δήλωσε ότι θα μειώσει την εξάρτησή του από την Ευρώπη με την δραστηριοποίηση της Peugeot στη Βόρεια Αμερική, της Citroen στην Ινδία και της Opel στη Ρωσία.

Το Groupe ανέφερε την Τρίτη ρεκόρ όλων των εποχών σε πωλήσεις και κέρδη, ρεκόρ που ενισχύθηκε από την επιτυχία των Peugeot 3008 και 5008 .

Τα λειτουργικά έσοδα της PSA σημείωσαν αύξηση 43% στα € 5,69 δισ., προσφέροντας ένα περιθώριο κέρδους 7,7%, με την απόκτηση της Opel-Vauxhall. Οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 19% στα € 74,03 δισ. Η οικονομική απόδοση «αποδεικνύει την ικανότητά μας να πετυχαίνουμε μια συνεχή και κερδοφόρα ανάπτυξη», δήλωσε ο Carlos Tavares.

Οι εξαιρετικές πωλήσεις των SUV της Peugeot βοήθησαν το Groupe PSA να χτίσει μια σταθερή πορεία ανάκαμψης από εκεί που κινδύνευε με πτώχευση το 2013-14. Ο Tavares εφαρμόζει την στρατηγική και στην Opel που αποκτήθηκε από τη General Motors το 2017.

Η PSA δήλωσε ότι ο μέσος στόχος περιθωρίου κέρδους 4,5% για την περίοδο 2019-2021 θα συμπεριλάμβανε πλέον το λιγότερο κερδοφόρο τμήμα της Opel-Vauxhall.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον το Groupe PSA έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το 2021 θα έχει παρουσιάσει 116 νέα μοντέλα μαζί με πρωτότυπα και αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ειδικές αγορές. 
Ενας από τους βασικούς στόχους είναι η δυναμική είσοδος του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση με την PSA να ανακοινώνει πως μέχρι το 2021 θέλει το 50% των μοντέλων της να έχουν μια ηλεκτρική έκδοση, ποσοστό που το 2025 θέλουν να το φτάσουν στο 100%. 

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι και η ανάπτυξη μοντέλων με υδρογόνο που θα απευθύνονται σύμφωνα με τον Tavares σε εταιρικούς πελάτες, αλλά και των τεχνολογιών που έχουν να κάνουν με την αυτόνομη οδήγηση.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube