To Groupe PSA επιστρέφει στις ΗΠΑ με αιχμή του δόρατος την Peugeot

To Groupe PSA επιστρέφει στις ΗΠΑ με αιχμή του δόρατος την Peugeot

Στόχος να αρχίσει από το 2026 να διαθέτει και πάλι αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη αγορά.

O όμιλος PSA είναι έτοιμος να επιστρέψει στην αγορά των ΗΠΑ, μετά από 28 ολόκληρα χρόνια από την απομάκρυνσή του από αυτήν.
Μάλιστα θα επιστρέψει με την ίδια μάρκα, η οποία ήταν η τελευταία που αποχώρησε, την Peugeot.
Ήταν το 1991 όταν η Peugeot πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει την πέραν του Ατλαντικού αγορά, εξαιτίας των πολύ χαμηλών επιδόσεων.  Η εταιρεία είχε πουλήσει μόλις 4.292 αυτοκίνητα το 1990, σχεδόν 80% κάτω από τα επίπεδα του 1984.

Τώρα, ο Carlos Tavares δηλώνει πως η «ισχυρή ανάπτυξη» και η κερδοφορία της Peugeot της δίνει το δικαίωμα να ποντάρει στην επιστροφή της στην αγορά των ΗΠΑ.
Από το 2016 η PSA είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της επιστρέψει στις ΗΠΑ με οποιαδήποτε από τις μάρκες της θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτήν την κίνηση. Παρόλα αυτά η αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλύπτει πως δεν βιάζεται και πως θέλει να κάνει μετρημένες κινήσεις και για το λόγο αυτό έχει βάλει ως χρονικό όριο κατά το οποίο θα αρχίσει να διαθέτει αυτοκίνητα στην αμερικανική αγορά το 2026.

H Peugeot επικεντρώνεται σε κινήσεις που θα είναι συναφείς με τα «θέλω» των καταναλωτών στις ΗΠΑ, όπως είναι το car-sharing αλλά και άλλες μορφές κινητικότητας.
Έτσι το πρώτο βήμα ήταν η κυκλοφορία της εφαρμογής Free2Move στο Σιάτλ το φθινόπωρο του 2017. Η εφαρμογή επιτρέπει στους πελάτες να παραγγέλνουν και να πληρώνουν για διάφορες επιλεγμένες μεταφορικές υπηρεσίες.
Το Free2Move χρησιμοποιείται για την εδραίωση  μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης αυτοκινήτων (car-sharing) στην Ουάσινγκτον από τα τέλη του περασμένου έτους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube