Groupe PSA: Ανοιχτό σε μια νέα συμμαχία, ακόμα και με τη Fiat Chrysler

Groupe PSA: Ανοιχτό σε μια νέα συμμαχία, ακόμα και με τη Fiat Chrysler

Το Groupe PSA μόλις ανέλαβε την Opel, αλλά τα ερωτήματα για μια μελλοντική συμμαχία αναφύονται και πάλι.

Οι συνάδελφοί μας στο Les Echos πήραν συνέντευξη από τον επικεφαλής της γαλλικού γκρουπ που δήλωσε ότι είναι «ανοιχτός» και σε άλλη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Fiat Chrylser. Παρόλο που ο τελευταίος δεν φάνηκε μέχρι στιγμής να θεωρεί το Groupe PSA ως πιθανό σύμμαχο.

Όλοι πίστευαν ότι με την εξαγορά της Opel, η PSA θα βρισκόταν στην κατάσταση της General Motors, με έναν κατασκευαστή στην Ευρώπη που δεν θα ήταν εύκολο να το διαχειριστεί και, κυρίως, να το κάνει να ευημερήσει. Στο γαλλικό γκρουπ όμως, δεν πήρε πολύ καιρό για να φέρει την Opel στον ίσιο δρόμο, η οποία ήδη εμφανίζει τα πρώτα της κέρδη και που προσβλέπει τελικά το μαύρο χρώμα στην τελική γραμμή του ισολογισμού της, ύστερα από χρόνια κόκκινου.

Μια πρώτη μπουνάτσα που οδήγησε τους συναδέλφους μας στο Les Echos να θέσουν το ερώτημα μιας μελλοντικής πιθανής νέας συμμαχίας στον Carlos Tavares, το αφεντικό του Groupe PSA.

«Εάν το στρατηγικό σχέδιο οργανικής ανάπτυξης παράγει καλά αποτελέσματα, αφήνει περιθώριο για ευκαιρίες, όπως η Opel. Θα το προσεγγίσουμε όπως το κερασάκι στην τούρτα. Δεν έχω καμία, μα καμία έμμονη ιδέα με τη Fiat Chrysler, ούτε με άλλο γκρουπ. Οι μέτοχοι της Fiat Chrysler έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η PSA δεν είναι ο σωστός δυνητικός εταίρος γι’ αυτούς. Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα. Αλλά πρέπει να βρεθούν δύο για να κάνεις συμφωνία.

Η άφιξη του Mike Manley, πρώην αφεντικού της Jeep, επικεφαλής του ομίλου Fiat Chrysler, και η απουσία του Sergio Marchionne θα μπορούσαν -γιατί όχι;- να ανοίξουν μια πόρτα στο Group PSA στο μέλλον. Μια συμμαχία με την FCA θα ήταν σε κάθε περίπτωση σημαντική υποστήριξη στο πλαίσιο της εισόδου στην αγορά των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται, υπενθυμίζουμε, για το 2026. Και για την FCA σημαντική παροχή τεχνογνωσίας στον εξηλεκτρισμό και στην αυτόνομη οδήγηση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube