Γιγαντιαίο φορτηγό συνθλίβει Toyota Land Cruiser

Γιγαντιαίο φορτηγό συνθλίβει Toyota Land Cruiser

Ο απρόσεκτος οδηγός του φορτηγού τυχαίνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του Land Cruiser!

Ένα γιγαντιαίο φορτηγό στην Αυστραλία πέρασε πάνω από επαγγελματικό Toyota Land Cruiser συνθλίβοντας την καμπίνα του, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Το περιστατικό έγινε σε ορυχεία της εταιρείας Rio Tinto mining group στην περιοχή Pilbara της πολιτείας Western Australia.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το φορτηγό είχε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης παρόλο που τη στιγμή του ατυχήματος ήταν απενεργοποιημένη. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή κανείς δεν επέβαινε στο Toyota Land Cruiser και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πίσω από το τιμόνι του φορτηγού ήταν ο μηχανικός Tom Price που τυχαίνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του Land Cruiser! Όπως φαίνεται είχε ξεχάσει ότι είχε παρκάρει το pick-up του σε εκείνο το σημείο και δεν το είδε από την ψηλή θέση οδήγησης του φορτηγού. Το πρόβλημα είναι πως α) δεν είχε και την απαραίτητη άδεια οδήγησης για ένα τόσο μεγάλο και βαρύ όχημα, και β) παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας που απαγορεύουν στους εργαζόμενους να φέρνουν τα αυτοκίνητά τους τόσο κοντά στο ορυχείο.

Toyota Land Cruiser

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, το Land Cruiser δεν είχε καμία τύχη απέναντι στο θηριώδες ελαστικό του φορτηγού που έκανε "πίτα" την καμπίνα.

Ειδικοί από την υπηρεσία Department of Mines, Industry Regulation and Safety (DMIRS) έσπευσαν στο σημείο για να διερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος. Στόχος είναι να παρθούν αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.

Πηγή: Carbuzz

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube