Γιατί ο Elon Musk άλλαξε το σήμα του Twitter;

Γιατί ο Elon Musk άλλαξε το σήμα του Twitter;

Ο σκύλος – σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί. 

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση ο Elon Musk προχώρησε στην αλλαγή του σήματος του Twitter.

Η δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχασε το χαρακτηριστικό μπλέ πουλί και τη θέση του πήρε ένα σκυλάκι, σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin. Πλέον δεν θα μιλάμε για «τιτιβίσματα» αλλά για «γαυγίσματα».

Ο σκυλάκι shiba inu εμφανίστηκε ξαφνικά ως σήμα στην οθόνη φόρτωσης του twitter. Σε μια προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει την κίνηση του Musk, o Guardian γράφει πως αυτή σχετίζεται με μια δικαστική διαμάχη του ιδιοκτήτη της Tesla (και του Twitter) με επενδυτές του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος.

Η αλλαγή έγινε μόλις λίγες ημέρες αφότου ο Musk είχε ζητήσει από δικαστήριο στις ΗΠΑ να απορρίψει αγωγή ύψους $258 δισ. που κατέθεσαν εναντίον του επενδυτές του Dogecoin, για ένα υποτιθέμενο σύστημα πυραμίδας. Οι ενάγοντες ισχυρίζονται πως ο Musk γνώριζε ότι από το 2019 πως το κρυπτονόμισμα δεν είχε καμία αξία, αλλά προώθησε το Dogecoin για να κερδίσει από τις συναλλαγές του.

Η καταγγελία αναφέρει πως ο  Musk προσπάθησε να χειραγωγήσει το σύστημα πυραμίδας Dogecoin με σκοπό το κέρδος, τη δημοσιότητα και τη διασκέδαση, ενώ ανέφεραν επίσης πως η κατάρρευση του Dogecoin ξεκίνησε όταν ο Musk εμφανίστηκε στο Saturday Night Live και αναφέρθηκε στο Dogecoin ως «απάτη».

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως με την αλλαγή του λογότυπου του Twitter, η αξία του Dogecoin αυξήθηκε κατά 30%, στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Αντίθετα την κατηφόρα φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά η αξία του Twitter, το οποίο πλέον αξιολογείται σε μια αξία κάτω από $20 δισ.,  λιγότερο από το μισό των χρημάτων που κατέβαλε ο Musk για να το αποκτήσει πριν από έξι μήνες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube